Het is nu traditie dat er in het 3e weekend van Augustus altijd Vliegerdagen zijn Rijsbergen. Dit was dit jaar alweer voor de 4e keer en het evenement groeit nog steeds. Weer waren er meer deelnemers dit jaar dan het jaar ervoor. Maar liefst 283 deelnemers verdeeld over 96 team vertoonden allerlei facetten van de vliegersport. De deelnemers kwamen uit alle windstreken van Nederland en zelfs vanuit België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Engeland en Zwitserland. Met recht een internationaal evenement dus.

Helaas was het dit jaar net dit weekend ongelooflijk warm met temperaturen die op het open veld de 40 graden Celcius naderden. Als gevolg hiervan was het overdag niet zo druk als andere jaren.
Dat mocht de pret echter niet drukken. Er viel weer van alles te doen zoals een demonstratie van de geschiedenis van de vlieger en snoepdroppings. Nieuw dit jaar was het Rokkaku vechtvliegeren en de knuffeldropping.

Het mooiste elk jaar is toch weer om te zien wat voor prachtige vliegers iedereen eigenhandig heeft gemaakt. Het is werkelijk schitterend wat je op de grond en in de lucht allemaal tegen komt.

’s Avonds was er het zogenaamde nachtvliegeren. Gelukkig was toen de temperatuur wat gedaald zodat er toch nog veel publiek op was afgekomen. Helaas was de wind ook wat gaan liggen, maar desondanks hebben we een mooie demonstratie gezien getuige de volgende filmpjes:
Naderhand kon je nog een rondje lopen, waarbij alle deelnemers hun slaapplaats schitterend met allerlei lichtjes hadden versierd en vliegers tentoon stelden.
Helaas was er ook op zondag weinig publiek overdag, terwijl er toch nog genoeg te zien en te doen was. Erg mooi waren de Japanse vliegers die tentoongesteld stonden.
Je kunt een vlieger ook gebruiken om je voort te bewegen. Dit zie je voornamelijk op het strand gebeuren want je hebt hiervoor wel wat hardere wind nodig.
Ook dit jaar was het evenement weer perfect geregeld door Rene Baremans en zijn team met vrijwilligers. Als het evenement zo blijft doorgroeien hebben wij straks in Rijsbergen een vliegerfeest van internationale allure met een geweldig aanzien.