Carnaval is in Rijsbergen een van de grootste feesten in het jaar. De grote optocht is hierbij een van de hoogtepunten met veel bekijks.

Natuurlijk hebben we ook dit jaar met de vriendenclub als CV Maokt Mij Nie Uit meegedaan aan de grote carnavalsoptocht in Rijsbergen dat dan “Ut Aopenlaand” heet. We zijn dit jaar ruim op tijd begonnen met de voorbereiding. Na een avondje brainstormen hadden we een goed idee en het a helemaal uitgewerkt. Tijdens het napraten zei een van ons: “Nou we zijn mooi de sigaar met dit idee”. Dat vonden we zo’n leuke opmerking dat we ons oorspronkelijk hebben laten vallen en voor het nieuwe idee zijn gegaan.

Er moesten dus een aantal sigaren gemaakt worden. Om het niet te zwaar te laten worden leek het ons verstandig om deze van ijzer te maken. Dit moest dus gelast worden en gelukkig had John Zagers ervaring opgedaan met Bloemencorso hoe je dit moet doen.

Vervolgens moest hierover karton gespannen worden met vele rollen plakband.
Hierna hebben we op het karton nog 2 lagen met velletjes geplakt met behanglijm.
Nadat dit alles gedroogd was kon er de verf op. Dat is gemakkelijk bij een sigaar: de kleur bruin!
Hierna nog de as op de kop van de sigaar schilderen en een mooi sigarenbandje eromheen maken en de creatie is klaar.
In totaal hebben we toch wel 5 bouw-sessies gehad, maar dit is altijd erg gezellig. Verder zijn we traditioneel op vrijdagavond de kroegen in Rijsbergen gaan ‘verkennen’.

Op zondag was tenslotte de optocht waar we weer veel plezier hebben gehad.

Bij de prijsuitreiking waren we mooi de sigaar want de jury beloonde al ons werk slechts met de 9e plaats. Ruimte tot verbetering zullen we maar denken. Verder heeft dit het feest hierna niet minder leuk gemaakt. We zitten al weer vol met nieuwe ideeën voor volgend jaar.