Het is traditie dat we elk jaar gezamenlijk bij ons thuis doorbrengen met de schoonfamilie. Natuurlijk wordt voor het eten altijd de BBQ ingeschakeld. Dit jaar stonden Moink-balls en de inmiddels beroemde Spareribs op het programma. Daar deze elk best wel wat tijd op de BBQ (Moink-balls 2 uur en Spareribs 4 uur) nodig hebben werd om 10:30 uur al begonnen met BBQ’en.

Toen het bezoek gearriveerd was werd er begonnen met koffie met een borreltje erbij.
Rond 12:30 uur waren de Moink-balls klaar. Diana had de vorige dag ook alvast een aantal lekkere quiches voorbereid. Hiervan kon in de loop van de middag ‘gepitst’ worden. Je moest echter wel snel zijn met de Moink-balls, want deze gingen erg hard. Vooral Kevin vond deze geweldig!
Na het uitpakken van de cadeautjes van opa voor de kinderen werd rond 14:30 uur begonnen met het klaarmaken van de Spareribs.
‘s Middags hebben we diverse spelletjes gespeeld. Zo werd er gedart en gebowled op de XBox360 en werd de familie variant van Trivial Pursuit gespeeld.
Het avondeten werd begonnen met een lekker aperitiefje mooi opgemaakt door Diana.
Ondertussen werd de laatste hand gelegd aan de bereiding van de Spareribs. Tradities zijn er niet om te breken en natuurlijk moesten Henri en Henri daarom ‘s Avonds nog lekker een Gluehwijn drinken bij de BBQ.
We konden tenslotte rond 18:30 uur beginnen met het hoofdgerecht. Naast de Spareribs bestond deze nog uit eigen gemaakte Aardappel Salade en Kool Salade.
Vooral Kevin bleek helemaal gek te zijn op de Spareribs die bijzonder goed in de smaak vielen bij iedereen. Ik denk dat Kevin uiteindelijk wel 3 slabs op heeft.
Natuurlijk was er bij iedereen nog wel ruimte voor een toetje.
Het was een bijzonder geslaagde dag waarbij we lekker spelletjes hebben gespeeld en goed hebben gegeten.