Het Regal Oaks appartementen complex in Kissimmee (Florida) is geweldig en ligt vlakbij alle grote toeristische parken. Een echte aanrader.

Vandaag gaan we dan eindelijk naar Amerika op vakantie. Hier hebben we 2 jaar voor gespaard en heel erg naar uitgekeken. Vooraf hadden we netjes de verplichte ESTA/ETA reistoestemming geregeld en onze bankpassen ingesteld voor gebruik in Amerika. We hadden geregeld dat we bij Schiphol overdekt konden parkeren in de nieuwe parkeergarage bij P3.

Dat is ideaal want je staat lekker dicht bij waar de bussen vertrekken en je kunt gemakkelijk je auto terugvinden later. Als je bij TUI boekt dan kun je bovendien op P3 al inchecken zodat je niet je koffers hoeft mee te nemen in de bus naar de vertrekhal.

Je merkt tegenwoordig wel dat er van alles wordt gedaan om de vliegreis vooraf zo goedkoop mogelijk te laten lijken. Wil je bijvoorbeeld van tevoren online inchecken om je stoelen te reserveren dan moet je daarvoor apart betalen (Euro 11 per stoel (Euro 12 bij raam)). Als je echter vanaf P3 vertrekt dan kun je veel ruimer van tevoren inchecken en zodoende er toch nog voor zorgen dat je naast elkaar zit.

We vlogen in het nieuwe Dreamliner toestel van TUI naar Orlando.

Vantevoren wisten we dat als je gebruik wilt maken van het entertainment systeem van de Dreamliner dat je hiervoor apart moet betalen (Euro 10 per scherm). We hebben zelf gewoon vantevoren m.b.v. Plex een hoop films en TV Series op onze IOS devices (iPhone en iPad) gezet zodat we hierop genoeg te zien hadden. Op deze manier hebben we weer aardig wat geld bespaard.

Als je via TUI boekt dan kom je aan op Orlando Sanford vliegveld wat net ten oosten van Orlando ligt. Dit is een vrij relaxed vliegveld en redelijk rustig. Als je Amerika binnenkomt dan moet je eerst door de douane waar je vingerafdruk en iris wordt gescand en een foto wordt gemaakt. Hierna konden we een heel klein stukje te voet naar Alamo om onze huurauto op te halen. Dit was een Nissan Altima Sedan 2016 die van alle gemakken was voorzien. Verder had deze, wat je niet veel ziet in de USA, een ruime kofferbak wat handig is met de koffers.

Vanaf het Orlando Sanford vliegveld is het ongeveer 1 uur rijden naar ons appartement in Regal Oaks. Je kunt hierbij kiezen of je wel of geen gebruik wilt maken van Tol wegen. Vooral op langere afstanden kan dat flink in tijd schelen. Het betalen van de tol kun je op 2 manieren doen, automatisch of iedere keer contant betalen. De automatische manier gaat via Tollpass en werkt via nummerbord herkenning. Het betalen is gekoppeld aan je creditcard die je gebruikt bij je reservering. De kosten zijn een fixed US$ 3,95 bedrag per dag aan service-kosten (tot een maximum van US$ 19,75 per huurperiode) plus de tolkosten. Tollpass gaat automatisch in als je een keer niet betaalt op een tolweg. We hebben zelf voor de contante betaling gekozen. Dit zijn vaak de 2 rechtse banen van de snelweg waar je op zit. In totaal waren we US$ 7,25 kwijt voor de rit van Orlando Sanford vliegveld naar Regal Oaks in Kissimmee. Van tevoren hadden we TomTom USA op onze iPhone gezet die we als navigatie gebruikte en dit werkte erg goed de gehele vakantie.

Het inchecken bij Regal Oaks ging snel en handig. We wisten vooraf dat je Wifi apart moest afsluiten en dit kost US$ 15 per week. Het internet is erg goed en snel (in tegenstelling wat we soms op de reviews lazen) en hierover waren we erg tevreden. Je kunt zelfs online Nederlandse TV goed kijken via de VPN truc.

We hadden een zeer ruim appartement met 2 verdiepingen en die van alle gemakken was voorzien.

Zo hadden we een ruime keuken met vaatwasser, magnetron, waterkoker, grote Amerikaanse koelkast met vriesvak en genoeg borden en servies.
Ook hadden we een ruime kamer met tafel en stoelen om te eten en een zithoek met enterainment systeem.
Buiten hadden we een grote met horren beschermde veranda met een jacuzzi, ligstoelen en tuintafel met stoelen.
Boven hadden we nog 2 slaapkamers, 2 badkamers en een wasmachine en droger. Dit is echt het meest luxe en fantastische appartement wat we ooit hebben meegemaakt en een dikke 10 waard.