Natuurlijk deden we ook dit jaar weer mee met de Grote Carnavalsoptocht in Rijsbergen dat dan Ut Aopelaand heet. Dit doen we als sinds 1995 met onze groep met de naam CV Maokt Mij Nie Uit.

Na onze eerste vergadering bedachten we om dit jaar eens groot uit te pakken. Carnaval wordt dit jaar voor de 55e keer gevierd in Ut Aopenlaand en we besloten dan ook om ons idee hier op aan te sluiten. Daar we altijd als oude mannen gaan bedachten we om een huisje te maken met grote gaten in het dak en als thema:

Wij gaon na 55 jaor nog steeds uit os dak

Dat betekende wel dat er flink gebouwd moest worden. Dat is altijd erg gezellig en we hebben reuze lol gehad tijdens onze diverse bouw-avondjes.

Na het bouwen moest alles nog geverfd worden. We hadden alles mooie felle kleuren gegevens (zelfs van binnen) zodat de creatie goed zou opvallen in de optocht. Verder hadden we de letters netjes uitgeprint en allemaal uitgeknipt om deze vervolgens weer op te plakken met behanglijm.
Uiteindelijk werd er nog een biertje gedronken op de goede afloop in de optocht.
Tijdens de optocht hebben we dit jaar een grote stunt uitgehaald. We hadden nl. Toine in het diepste geheim benaderd om met ons mee te doen. Toine is de man van Chantal die bij onze conculega’s van CV Teutzat zit. De reactie van Chantal toen ze dit merkte was onbetaalbaar.

De optocht lopen was weer een groot feest met veel reacties van het publiek.

Dit jaar zijn we 6e geworden in de optocht, maar het feest naderhand was er niet minder om. De eerste ideeën voor het volgend jaar liggen al klaar, dus op naar Carnaval 2014!