Afgelopen zondag was het de 1e zondag in september en mensen in de omgeving van Zundert weten wel wat dat betekent: Bloemencorso! Al maanden zijn de diverse buurtschappen in de weer om de mooiste bloemencorso wagen te maken, tenminste…

Dat zou de bedoeling moeten zijn, maar het lijkt er wel op dat men van gekkigheid niet meer weet wat te doen om op te vallen bij de jury. Dit jaar had buurtschap ’t Stuk bedacht om een wagen te maken en deze in ijs in te pakken die langzaam zou ontdooien tijdens de optocht met als thema ‘Global Warming’. Het moet niet gekker worden daar in Zundert. Dahlia’s zijn niet gemaakt voor lage temperaturen en dit bleek wel. Behalve de wagen zelf, die ontzettend simpel van creatie bleek te zijn, was ook duidelijk te zien dat het ijs geen 1 geheel vormde. Verder zagen de bloemen er op veel punten totaal niet uit vanwege de kou. Wat echter nog het meest belachelijke was is het feit dat de ‘kunstzinnige’ jury dit alles nog beloonde met een 4e plaats. Belachelijk!

Ik heb nog wel een idee voor volgend jaar voor een buurtschap die dat aandurft. Maak een wagen met kunst-dahlia’s en geef dit als thema ‘kunst-zinnig’: success gegarandeerd.

Gelukkig waren er dit jaar ook genoeg hele mooie wagens bij dit. Wel vond ik de optocht over het algemeen vlakker als voorgaande jaren. Er waren niet echt grote uitschieters bij behalve de eerste prijs die met een duidelijk verschil won.

Hieronder zie je een impressie van Bloemencorso 2013 in Zundert met foto’s en video’s:

Rijsbergen is dit jaar weer niet als laatste geëindigd (17e Prijs), dus dat stemt in elk geval hoopvol. Misschien dat we ooit nog weleens in de top 10 gaan eindigen, maar ik verwacht dat dat moeilijk gaat worden met een jury die met 2 maten meet in Zundert.