Disneyland Parijs is een feest voor jong en oud. Je wordt hier weer helemaal kind en er is voor iedereen wel wat leuks te doen.

We wilden al lange tijd nog een keer naar Disneyland Parijs gaan. Dit jaar is Melissa nog 11 jaar en kon ze dus nog voor een kinderprijs mee. Verder zijn er regelmatig goede aanbiedingen hiervoor. Vorig jaar hadden we dit net geboekt bij Oad voordat deze failliet gingen, dus het was nog even spannend hoe dit allemaal ging aflopen. Gelukkig konden we deze netjes annuleren en haast dezelfde aanbieding ook rechtstreeks bij Disney zelf boeken.

In principe ben je zo in Disneyland Parijs. In totaal hebben we ongeveer 4 uurtjes gereden voordat we bij ons geboekte Disney hotel aankwamen. Dit was Disney’s Sequoia Lodge. De voordelen van een Disney hotel zijn legio:

  • je zit op loopafstand van het Disney Park
  • je mag 2 uur eerder in het Disney Park
  • velen hebben een zwembad waar je gratis gebruik van mag maken
  • gratis en veilig parkeren bij het hotel
  • elk Disney hotel heeft een leuk thema
  • dagelijks bezoek van diverse Disney figuren in het hotel

We waren ooit 1 keer eerder (2003) in Disneyland Parijs geweest toen de kinderen nog erg klein waren en toen hebben we ook in Sequoia Lodge gezeten. Dit was ons zo goed bevallen dat we deze keer weer hier naartoe zijn gegaan. Bij aankomst lag er bij de receptie van het hotel al een mooi enveloppe voor ons klaar met de diverse bescheiden.

We waren rond 11:30 in het hotel en de kamer was pas klaar om 15:00. We hadden onze toegangskaartjes van de parken al gehad en zijn dan maar meteen naar het Disneypark gegaan om dit te verkennen.
We hadden de eerste dag werkelijk schitterend weer met een mooie blauwe lucht.
Natuurlijk snel naar het traditionele kasteel voor een foto.
Een selfie mag natuurlijk ook niet ontbreken in de foto-verzameling ­čść .
Even snel een klein rondje gemaakt in het Disney park.
De eerste attractie waar we allemaal zijn ingegaan is er een van herinneringen “It’s a small world after all”. Stiekem is dit eigenlijk leuker dan je denkt.
Na 15:00 uur zijn we ondertussen nog even teruggelopen naar het hotel om de koffers (die nog in de auto lagen) in onze kamers te zetten. Vervolgens zijn we weer teruggelopen naar het park. Melissa en ik zijn toen voor de eerste keer in Space Mountain gegaan.
Om 20:00 uur was er een schitterende licht-show bij het kasteel. Dit was een licht- en lasershow met het kasteel en fontijnen als decor. Er werd een verhaal verteld over Tinkerbell en diverse bekende Disney figuren omlijst met spectactulaire effecten (o.a. hologrammen) en mooie muziek.
Na de show ging het park dicht en was het zaak om een plekje te vinden om te gaan eten. Dit is ‘Planet Hollywood’ geworden dat aan de boulevard ligt die naar het Disney park leidt:
We moesten even wachten tot er plaats was, maar er viel genoeg te zien. Planet Hollywood is typisch Amerikaans met veel muziek en show.
Moe maar voldaan kwamen we rond 22:30 uur weer in ons hotel aan.

De volgende dag konden we lekker op tijd om 7:30 uur ontbijten in ons hotel.

Na het ontbijt kwamen we Winnie de Pooh nog tegen, dus daar moest Melissa natuurlijk mee op de foto.
Na het ontbijt zijn we al richting het Disneypark gelopen, daar we hier als Disney Hotel gast al 2 uur eerder in mochten. Zo ‘s morgens kun je een aantal schitterende foto’s maken.
Het voordeel als je zo vroeg bent is dat het dan nog niet zo druk is.
Om 10:00 uur zijn we snel naar de Disney Studios gelopen om hier naar de attractie Crush’s Coaster te gaan die altijd erg druk is en waarvoor geen Fastpass bestaat.
Helaas waren meer mensen op dat idee gekomen en moesten we toch wel een lange tijd wachten hier.
Natuurlijk mocht een bezoek aan de attractie ‘The Tower of Terror’ niet ontbreken. Hier is uiteindelijk zelfs Denise in geweest, maar die vond het ‘iets’ minder leuk dan wij.
Melissa en Henri zijn nog in de Rock ‘n’ Roller Coaster geweest die ze de leukste attractie van allemaal vonden (alleen te kort zoals altijd). We zijn niet naar alle shows geweest in Disney Studios. Wel vonden we ‘Stitch Interactive’ erg leuk en origineel. Verder valt er ook genoeg te zien in het park zelf.
In de loop van de dag zijn we nog diverse keren op en neer gelopen tussen het Disneypark en Disney Studios, naargelang de wachttijden van een attractie. Dit kun je erg gemakkelijk met een App op je telefoon bijhouden (aanrader!).

Voordat je het park in gaat zijn er nog diverse grote winkels en een bezoek hieraan mocht natuurlijk niet ontbreken.

Je kunt hier verder de grootste LEGO Store van Europa vinden met een aantal schitterende LEGO creaties.
‘s Avonds zijn we lekker gaan eten bij Rainforest Cafe. Dit is een restaurant dat schitterend is aangekleed als een tropisch regenwoud met allerlei dieren (die bewegen!) en leuke effecten.
Na het eten zijn we met z’n allen even lekker gaan zwemmen (geen foto’s hiervan). In het hotel hebben we tenslotte nog een lekker drankje gedronken bij de bar van het hotel voordat we moe maar voldaan gingen slapen.

De volgende dag was alweer de laatste dag. Na het ontbijt hebben we snel onze koffers in de auto gezet om nog voor de laatste keer naar de Disney Parken te lopen. Dit gaf weer een aantal sfeervolle plaatjes.

Ook deze dag hadden we weer schitterend weer en konden nog een aantal mooie foto’s maken in beide parken.
Veel mensen weten niet dat parallel aan Mainstreet je een erg mooie overdekte steeg hebt waar ook genoeg te zien valt en waar het lekker rustig is.
Tijdens het wachten bij de diverse attracties valt er gelukkig altijd genoeg te zien. Een leuke uitdaging is om op zoek te gaan naar de zogenaamde Hidden Mickey’s. Er zijn zelfs diverse sites hiervoor op internet van te vinden. Zo zie je hieronder een aantal voorbeelden.
Om 16:00 uur besloten we om het park te verlaten en weer naar huis te gaan.
De dagen zijn werkelijk voorbij gevlogen en we hebben ons enorm vermaakt. Nu maar weer gaan sparen om ooit nog eens terug te gaan?