Carnaval is elk jaar een mooie gelegenheid om je vrienden weer te zien en wat bij te kletsen. Dat gaat natuurlijk het beste door een creatie voor de optocht te maken en ook dit jaar deden we weer mee. Dit doen we al sinds 1995 met onze CV Maokt Mij Nie Uit.

Aan ideeën hadden we dit jaar geen tekort bij de eerste traditionele vergadering van het jaar bij onze voorzitter Alex. We begonnen met 32 ideeën en uiteindelijk hebben we toch iets anders gekozen. Het motto van carnaval dit jaar was ‘We hebbe niks te verblomme’ en hierop hadden we een aardige variant verzonnen. Aangezien de camping Fort Oranje de laatste jaren veel (negatief) in het nieuws is en de eigenaar Cees Engel heet was het plan om een groot Oranje Fort te bouwen met als tekst:

“Engels hebbe niks te verblomme”

Eerst moest er een onderstel gebouwd worden met stuurinrichting. Deze hadden we al jaren klaarliggen van een oude creatie waarmee we in het verleden hadden meegedaan.

Aangezien we maar 3 wielen hadden, heb ik nog het wiel uit onze kruiwagen gehaald om het onderstel goed te kunnen laten rijden. Dit tot teleurstelling van onze overbuurman dit net de volgende dag onze kruiwagen wilde lenen.

Hierna hebben we een houten geraamte op het onderstel gemaakt.

Hierop hebben we vervolgens aan beide kanten kartonnen platen bevestigd. Deze hebben we aan beide kanten oranje geschilderd.
Ook hebben we de binnenkant van het fort beplakt met een aantal mooie impressies van de nieuwe camping.
Na 5 bouwsessies was de creatie dan eindelijk klaar en kon onze goedkeuring dragen.
De dag van de optocht was het schitterend weer en we hadden er dan ook helemaal zin in. Na gezamenlijk een lekker tomatensoepje met wat warme worstenbroodjes gegeten te hebben gingen we richting ‘ut turp’.
Tijdens de optocht zelf kregen we erg veel positieve reacties en werd er heel wat afgelachen om onze creatie.
Voor de interactie met het publiek hadden we ook nog een mooie ludieke folder gemaakt die we het publiek lieten zien en waarbij we grappige uitleg gaven.
Tijdens de prijsuitreiking bleken we een mooie 3e plaats te hebben gehaald met slechts 1 puntje achterstand op de tweede plaats en 4 punten op de eerste plaats.
Ironisch genoeg bleek het verschil met de eerste plaats het kleurgebruik te zijn waar CV Teutzat 4 punten meer had. Ik denk dat we volgend jaar maar een regenboog gaan maken, dan kan de jury daar niet meer over vallen 🙄 . We hebben in elk geval al weer genoeg ideeën voor de optocht van 2016.