Ons jaarlijks uitje van O.B.Z. ging dit jaar naar Brouwerij Het Anker. We krijgen een rondleiding in de brouwerij en gaan later ook nog naar hun Whiskey stokerij in Mechelen Noord.

We vertrekken ‘s morgens met de bus richting Mechelen wat ongeveer 1 uurtje rijden is. In de bus krijgen we lekker worstenbroodjes met koffie. Rond 11:00 komen we aan bij de brouwerij die midden in Mechelen ligt.


Voordat we de rondleiding krijgen drinken we eerst met z’n allen ‘s morgens alvast een pintje. Altijd goed!Als eerste krijgen we uitleg over de ingrediënten.Hierna wordt het brouwproces uitgelegd bij de ketels.

Een overzicht van de bieren die de Brouwerij maakt wordt natuurlijk ook niet vergeten. Ook wordt het afvul proces getoond met video’s:Vanuit de brouwerij heb je een mooi uitzicht over Mechelen.Tenslotte gaan we ook nog naar het dak waar nog een oude “kuip” staat die vroeger werd gebruikt voor het gistingsproces.Je ziet hier tevens de rijpingssilo’s waar het bier tot zijn uiteindelijke product komt.Op de terugweg naar beneden liepen we langs de opslag van erg veel Whiskey vaten achter slot en grendel (aangezien de brouwerij ongeveer Euro 3000,= per vat aan accijns moet betalen.)Na het bezoek aan de brouwerij krijgen we nog een proeverij van de ‘Carolus Tripel’ en de ‘Gouden Carolus Clasic’ wat goed in aarde viel bij iedereen.

Dit was meteen een mooie gelegenheid om een groepsfoto te maken.Hierna gingen we gezamenlijk warm eten in de brouwerij waarbij een aantal lekkere biertjes natuurlijk niet mochten ontbreken.

Het tweede gedeelte van de dag was gereserveerd voor een bezoek aan de Whiskey stokerij van Het Anker. Deze maakt gebruik van rest-producten van de bier brouwerij.
Ook deze rondleiding werd met een proeverij van 1 glas Whiskey afgesloten. Dat is echter niet mijn ding en ik houd het voortaan toch bij bier.

Rond 17:00 vertrokken we weer richting Zundert waar we rond 18:00 aankwamen. Een erg leuk en geslaagd uitje weer.