Vandaag vetrekken we op vakantie naar Rodos. Rodos (vaak ook geschreven als Rhodos) is het op 4 na grootste eiland van Griekenland. Het heeft een oppervlakte van 1,390 km2, behoort tot de Dodecanese eilandengroep en heeft een permanente bevolking van ongeveer 100.000 mensen. De maximale lengte is 77 km en het breedste punt bedraagt 37 km.

We arriveren om 10.45 uur op het vliegveld van Rhodos. We verwachten met een bus met mede vakantiegangers op ons appartement afgezet te worden, maar bemerken tot onze verbazing dat er een prive taxi klaar staat. Dat is wel fijn, want dan hoef je niet te slingeren tussen alle hotels/appartementen van de andere vakantiegangers. Rond 11.30 uur arriveren we dan ook bij ons appartement Kassandra.
Ons appartement heeft 3 kamers met 2 balkons met uitzicht op een van de 2 zwembaden en is voor Griekse begrippen erg ruim. Alleen de was/douche/wc ruimte is wat krap en om zelf te koken heb je niet veel mogelijkheden, maar dat gaan we toch niet doen ;-). Er is gratis internet in de receptie van het hotel. Wil je ook internet op je kamer dan moet je dit via WiPlus zelf online regelen en via je creditcard afrekenen. Bij de receptie kun je ook de sleutel huren voor de kleine safe in je appartement (Euro 20,= voor gehele periode). Verder kun je ook nog airco regelen maar dat kost Euro 7,= per dag. Uit principe doen we dat niet, want er wordt gewoon van je geprofiteerd op deze manier.

Terwijl de kinderen gaan zwemmen in het zwembad van het appartement, gaan Diana en ik alvast wat lopen om te kijken wat er te doen is en hoeveel excursies kosten als je deze zelf regelt. Dit blijkt een hoop te schelen met de prijs die de hostess rekent. Gemiddeld scheelt dit wel tussen de Euro 6 en 7 per persoon voor precies dezelfde excursies!

Vlakbij ons appartement zit een kleine supermarkt met een minimaal assortiment. Wel hebben ze grote flessen water wat altijd handig is. Schuin tegenover ons zit een grote Carrefour supermarkt met een heel groot assortiment. Hier gaan we snel nog wat eerste boodschappen doen. De rekening is in het Grieks dus dat is een hele uitdaging om die te checken.
‘s Avonds om 18:00 uur komt de hostess van OAD om uitleg te geven over het eiland en wat er waar te zien valt. Ze probeert hierbij natuurlijk ook excursies te verkopen, maar we weten ondertussen dat deze veel duurder zijn. We zijn dan ook snel klaar en besluiten hierna om naar zee te lopen die op ongeveer 500 meter afstand ligt.
Denise en Melissa baden nog even pootje in zee.
We zien tegenover het strand ook een leuk restaurantje en besluiten om daar te gaan eten en drinken. Hier drink ik dan ook mijn eerste biertje van de vakantie.
Het eten is heerlijk en smaakt naar meer. Om de dag in stijl af te sluiten krijgen de kinderen nog een lekker ijsje.
Hierna lopen we terug naar het appartement om lekker te gaan slapen.