Dit jaar werd al weer voor de 5e keer de Vliegerdagen in Rijsbergen georganiseerd door Vliegervereniging Skypirates. Dit is traditioneel altijd in de 3e week van Augustus en staat nu elk jaar vast op de agenda. Het knappe van dit evenement is dat het nog steeds helemaal gratis is dankzij de vele sponsors. Dat zie je tegenwoordig niet vaak meer.

Er zijn diverse standjes waar je van alles over de vliegersport te weten komt en wat kunt kopen.
Er is ook een mooie demonstratie van Japanse vliegers. Ontzettend knap en mooi hoe die gemaakt zijn.
Tijdens het weekend worden er allerlei demonstraties gegevens zoals deze vlieger waarbij 2 draken als het ware vechten om de parel in het midden.
Erg mooi was het dansen op muziek. Het is ongelooflijk hoe goed deze mensen hun vliegers onder controle hadden.
Als je het gehele terrein overloopt zie je ontzettend veel verschillende vliegers met allemaal 1 ding gemeen: ze kunnen allemaal vliegen en hoog in de lucht gezet worden.
Ook de caravans en tentjes rondom het terrein zijn mooi versierd.
Fascinerend is elk jaar Vliegerfoto die foto’s vanuit de lucht maakt. Hiervoor is een ingenieuze constructie gemaakt zodat je vanaf de grond kunt zien hoe de foto er ongeveer gaat uitzien.
Ook aan de kinderen is gedacht met een aantal luchtkussens en een gratis workshop om zelf je eigen vlieger te maken, die je dan later zelf kunt oplaten.
Natuurlijk mag de interne mens ook niet vergeten worden en was er een ruime keuze voor eten en drinken.
[/fusion_imageframe]
Zaterdagavond kwam het meest spectactulaire deel van de Rijsbergse Vliegerdagen: het zogenaamde nachtvliegeren. Dit moet je gewoon een keer gezien hebben. De organisatie had een hele leuke show in elkaar gezet met muziek. Ondanks de weersvoorspelling (het zou gaan regenen, maar dat heeft niet doorgezet) was er een grote opkomst van publiek.
Ook dit jaar zijn de Rijsbergse Vliegerdagen weer erg geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar.