Vandaag is het de eerste zondag van september, dus dat is traditioneel Bloemencorso in Zundert.

Buurtschap Rijsbergen doet nu ook al een aantal jaren mee en ze lijken een stijgende lijn te pakken te hebben. Dit jaar had Buurtschap Rijsbergen als ontwerp de creatie “God is a DJ”. Diana had samen met buurvrouw ook dit jaar weer fanatiek meegebouwd en was op de laatste tikavond zelfs de hele nacht doorgegaan.

We kregen van Arno en Nancy weer het aanbod om bij hun te komen kijken. Dat is ideaal, want dat is aan het parcours en we werden dan ook tijdig van een natje en droogje voorzien.

Ik had zelf het idee dat er dit jaar aan bloemencorso creaties minder positieve uitschieters waren als andere jaren. Dit kan natuurlijk ook te maken hebben met het hoge niveau en dat we in de loop van de jaren al aardig verwend zijn.

Wel heb ik nog steeds het idee dat sommige wagens toch met de jury in het achterhoofd worden gemaakt. Er wordt soms te krampachtig iets gemaakt wat de wagen voor de gemiddelde toeschouwer minder aansprekend en mooi maakt.

Hieronder zie je een aardig selectie van bloemencorso wagens die in de straten van Zundert voorbij trokken.

Rijsbergen was dit jaar voor de doorkomst in de stoet teruggezet van plaats 8 naar de laatste plaats daar de jury bang was dat Rijsbergen de optocht te veel zou ophouden. De wagen was nl. iets te groot en sommige bochten kunnen dan niet in 1 keer genomen worden. Gelukkig bleek dit achteraf allemaal reuze mee te vallen.

De wagen van Rijsbergen had een spetterende show die voor veel enthousiasme onder het publiek zorgde.

Na de eerste doorkomst bleek Buurtschap Rijsbergen dit jaar weer een plaatje hoger te zijn geëindigd dan vorige jaar. Een keurige 15e plaats viel ons ten deel.

De nummers 1 tot en met 3 waren dit jaar:

3e Prijs: Buurschap Molenstraat met de creatie “Printer”

2e Prijs: Buurtschap Tiggelaar met de creatie “Protest”

1e Prijs: Buurtschap Laerakker-Akkermolen met de creatie “Volle Maan”

Ik ben benieuwd of Buurtschap Rijsbergen ook volgend jaar nog in een stijgende lijn zit!