We wilden met ons team van het werk in Best eens een leuke activiteit doen. Nu hebben de meeste mensen alles bijna weleens gedaan, maar deze keer is er toch iets gevonden wat nieuw was voor de meesten van ons: “Kleiduif Schieten”.
Na afloop van het werk zijn met z’n allen naar Weert gereden naar schietbaan “De Wildenberg” (link).

Nadat iedereen was gearriveerd kregen we eerst een uitleg. Er werd benadrukt dat veiligheid het belangrijkste is. Verder werd er uitgelegd hoe je het geweer precies moest vasthouden. Als je dit goed doet dan heb je geen last van de terugslag. De kleiduiven worden afgeschoten door een apparaat dat wordt geactiveerd met een afstandbediening,
Als een kleiduif wordt afgeschoten dan moet je deze met je geweer ‘volgen’ en op het juiste moment je schot aflossen. Iedereen mocht 5 maal 5 schoten lossen, waarbij elke beurt de kleiduiven van verschillende richtingen kwamen.
De eerste beurt was het gemakkelijkste, want deze was bijna recht omhoog. Daarna werd het al moeilijker en de laatste, de zogenaamde ‘haas’ was helemaal lastig. Hierbij wordt de kleiduif over de grond rollend afgeschoten.

Na afloop zijn we met z’n allen nog gaan BBQ’en om tenslotte de avond rond 22:00 uur af te sluiten.

Het was een leuke activiteit waarbij we lekker bezig zijn geweest. Kleiduif schieten is toch niet zo moeilijk als je vooraf denkt.