Vandaag hebben we met de O.B.Z. vereniging een uitstapje naar de Duvel Moortgat Brouwerij. Er is een bus geregeld zodat iedereen gewoon een biertje (en meer) kan drinken. We vertrekken mooi op tijd om 8:15 uur.
Onderweg krijgen we lekker koffie met worstenbroodjes, dus we gaan goed voorbereid op weg.We komen ruim op tijd aan bij de Duvel Moortgat brouwerij waar de rondleiding pas om 10:00 uur begint en we dus nog een beetje kunnen rondkijken.Je hebt hier ook diverse fiets-routes, die je natuurlijk ook te voet kunt doen.Achter de poort is een buitenterras en zie je o.a. een oude truck van vroeger.

Duvel is ontzettend aan het groeien en bezit diverse brouwerijen en merken.We beginnen het bezoek met een kort promotie filmpje van Duvel waarin de geschiedenis van Duvel uit de doeken wordt gedaan.Vervolgens start de echte rondleiding naar de brouwerij zelf.

Bij elk onderdeel wordt er uitleg gegeven wat je te zien krijgt en de achtergrond erachter.

Als laatste krijgen we te zien hoe lege flesjes worden schoongemaakt en weer afgevuld.

We sluiten de rondleiding tenslotte af met een lekkere proeverij. Eerst krijgen we een glas Duvel uit de tap die lekker koud is getapt en waarbij je de kenmerkende draaikolk in het midden van het glas ziet.Met z’n allen aan een lange tafel krijgen we een kaasplankje met 4 verschillende kazen die gedronken worden met 4 verschillende bieren uit het assortiment van Duvel. De kazen en bieren zijn hierbij mooi op elkaar afgestemd en complementeren elkaar.

Na afloop krijgt iedereen ook nog een goed gevulde goodie-bag van Duvel. Tegen 2 uur in de middag rijden we weer terug naar Zundert waar we in het Wapen van Zundert nog diverse bieren drinken en gezamenlijk Burgers eten.Het was een zeer geslaagde dag waarvan we erg genoten hebbben en veel hebben gezien en geproefd. Het is de bedoeling dat we voortaan 2 maal per jaar een uitstapje doen met de O.B.Z. en ik zal hierbij zeker weer aanwezig zijn.