Normaal gesproken hebben wij onze maandelijkse afdelingsmeeting altijd op het terrein van Philips Healthcare zelf. Deze keer was deze echter als eindejaars verrassing in de Guus Hiddink zaal van het PSV stadion. Dit is wel een stukje rijden vanaf onze terrein, maar ook erg leuk voor de verandering.

Na afloop van deze meeting hadden we een rondleiding door het PSV stadion gegeven door onze vorige secretaresse van de afdeling. Deze gaf hierbij uitstekende uitleg. We kwamen daarbij eerst in het supportershome waar je naast drank en eten ook een stukje historie van PSV ziet. Zo is er onder andere een hele vitrine gewijdt aan de trouwste supporter die PSV ooit heeft gehad: Frits Philips. Verder zie je nog een aantal voetbalhelden uit het verleden.
Hierna zijn we richting de VIP room gelopen die werkelijk van alle gemakken is voorzien.
Je kunt hier ook naar buiten om de wedstrijd, zonder glas ervoor, te volgen en echt de sfeer van de wedstrijd te proeven.
Natuurlijk kun je hier ook de diverse prijzen vinden die PSV in het verleden heeft gewonnen, zoals alle Europa Cups.
Op het veld zie je dat deze verlicht/verwarmd worden door speciale lampen. Hierdoor groeit het gras beter en hebben ze langere, tot wel 12 cm, wortels. Dit is gunstig, want hierdoor zal het gras goed blijven zitten bij slidings.
Vervolgens gingen we de catacomben van het stadion bezoeken waar je o.a. de kleedkamer van de tegenstander zult vinden.
Deze is een stuk minder mooi dan de kleedkamer van PSV.
Schijnbaar is dit in de gehele eredivisie zo, behalve bij Vitesse. Daar is de kleedkamer van de tegenstander gelijk aan die van de thuisploeg. PSV heeft zelfs ook nog een mooie aparte kamer voor de warming-up die de tegenstander niet heeft.
Na afloop van de wedstrijd worden er altijd diverse interviews gegeven met de sponsornamen op de achtergrond.
In de gangen onder het stadion vind je ook veel foto’s van de huidige en oude helden van PSV.
Al bij al was dit een erg leuke activiteit en ik heb dan ook volop genoten van deze details van mijn favoriete voetbalclub PSV.