Traditioneel komt op eerste Kerstdag Opa uit Breda en de broer van Diana met zijn gezin bij ons op bezoek. De laatste jaren gebruiken we dan de BBQ om een en ander klaar te maken. Dit jaar hebben we, na een proefsessie, besloten om een lekker snack voor tijdens de dag te maken. Dit zijn de inmiddels vermaarde Moinkballs geworden.

Dat deze uitermate in de smaak vielen bleek wel, want ze gingen bijna allemaal in 1 keer op. De kinderen vermaakten zich tijdens de dag met de kadootjes die ze hadden gekregen en een spel-sessie op de XBox360.
‘s Avonds moest het ‘Henri Duo’ weer aan de slag voor het hoofdgerecht: Picanha. Ook hier is het traditie dat ze netjes van warme Gluehwein worden voorzien.
Nadat we een kerntemperatuur van 55 graden hadden bereikt werd het Picanha vlees in aluminium-folie gewikkeld zodat het even tot rust kon komen.
Hierna kwam het altijd spannend moment van het aansnijden van het vlees.
Het vlees was mooi rood van binnen, maar had wellicht toch net iets te lang op de BBQ gelegen. Volgende keer een iets lagere kern-temperatuur aanhouden. Desondanks vonden de gasten het vlees erg lekker.

Na wat ‘uitbuiken’ was het tijd voor het laatste gerecht op de BBQ. Hierbij werd gecarameliseerd Ananas op de BBQ warm gemaakt. Tenslotte werd deze op een bordje geserveerd met een extra laagje caramel, een bolletje vanille-ijs en wat slagroom.

Dit gerecht viel werkelijk bij iedereen in goede aarde! De dag was uitermate geslaagd en de BBQ had weer aardig dienst gedaan. Volgend jaar wordt de BBQ waarschijnlijk weer gebruikt met Kerstmis.