Zoals gebruikelijk gaan we bij elk eindtournooi van de voetbal met de vriendenkring gezamenlijk de wedstrijden kijken. Ook dit jaar hebben we bij elkaar de groepswedstrijden van Nederland gekeken. Nu was er dit jaar weinig te vieren, daar Nederland een teleurstellend EK 2012 heeft gespeeld. Desondanks leek het ons toch wel een leuk idee om de finale van het EK gezamenlijk te kijken. We besloten om dit dan te combineren met een BBQ bij ons. Het buitenverblijf in de Polanen werd dan ook omgedoopt tot “Oranje Cafe”.

We hebben wat staantafels en normale tafels weggezet zodat iedereen kon zitten. Vooraan bij de TV was zelfs een VIP tribune.
Het was de bedoeling dat iedereen in de kleuren van de finalisten kwamen. De meesten waren hierbij voor Italië en een aantal voor Spanje. Helaas heb ik hier geen foto’s van. Voordat de finale begon zijn we begonnen met de BBQ die goed in de smaak viel. Hierna was de finale-wedstrijd die erg overtuigend werd gewonnen door Spanje in een wedstrijd die nooit echt spannend werd. Hiervoor was het klasse-verschil te groot. Na de wedstrijd hebben we nog “afgeBBQed” en wat nagepraat, wat erg gezellig was.
Laten we hopen dat Nederland er over 2 jaar weer bij is in Brazilië zodat we dan weer gezamenlijk de wedstrijden kunnen kijken. Het is toch altijd weer erg gezellig om elkaar allemaal tegelijk weer eens te zien.