Bij eigenaar Vangelis kopen we bus-tickets voor een rit naar Korfoe Stad. Deze tickets kosten Euro 1,80 voor een enkele rit per persoon. De opstapplaats is vlakbij Spyridoula zelf dus dat is handig. De rit met groene bus 7 naar het centrum van Korfoe Stad duurt ongeveer 40 minuten daar het druk is op de weg.

Als eerste lopen we naar de Oude Vesting. De Oude Vesting is een Venetiaans fort dat ligt op de kaap die oorspronkelijk de oude stad Korfoe bevatte, die ontstaan was tijdens de Byzantijnse heerschappij.
Hierna lopen we door naar het Paleis van Sint-Michaël en Sint-George. Het paleis werd gebouwd door sir Thomas Maitland, de Britse Lord High Commissioner van de Verenigde Staten van de Ionische Eilanden. Het diende als residentie van de Lord High Commissioner, maar was ook in gebruik als onderkomen voor de Ionische Senaat en de Orde van Sint-Michaël en Sint-George.Je hebt hier ook een aantal mooie uitzichten op Korfoe Stad.Van hieruit is het een korte wandeling naar de vele gezellige steegjes van Korfoe Stad. We lunchen hier lekker op het terras om vervolgens “lekker” te slenteren door de steegjes.

Tenslotte lopen we door naar de oude haven om weer terug te keren bij onze bus-stop.We komen hierbij nog voorbij de Nieuwe Vesting van Korfoe Stad.Na een drankje te hebben gedronken op een terrasje in Korfoe Stad gaan we met de bus terug naar ons Spyridoula appartement om nog wat te zwemmen en ‘s avonds lekker uit te eten.