Het wandelevenement in Achtmaal is een uitstekende georganiseerd tocht waarbij je kunt kiezen uit diverse afstanden met goede verzorging.

Vorig jaar was het wandelevenement Achtmaal mijn eerste grote georganiseerde tocht die ik ooit heb gelopen. De organisatie en tocht is mij toen zo goed bevallen dat ik besloot om dit jaar ook weer mee te doen. Je kon dit jaar kiezen uit 7, 12, 18, 25 en 40 km als afstand. Buurvrouw Jacqueline wilde de 25 km lopen, maar het leek mij verstandig om eens een grotere afstand te nemen om zodoende beter voorbereid te zijn op de Kennedymars.

We konden om 7:00 uur vertrekken en ik heb begrepen dat aan de 40 km precies 50 wandelaars deelnamen. In totaal waren er op deze dag 761 wandelaars wat wel aangeeft dat deze tocht enorm populair is en terecht! De verzorging onderweg is uitstekend en en waren genoeg rustpunten waar elke keer weer wat anders was te verkrijgen zoals koffie/thee, ranja, soep, fruit en bij de 40 km zelfs een heus lunchpakket met 3 broodjes, krentenbol en een eitje.

Het is bijna ééntonig als je mijn blog leest, maar ook deze keer was er onderweg weer heel veel moois te zien. Van wijde uitzichten, bospaden, tot meertjes en hoog groeiend gras waar je nog net doorheen kon lopen.

Ad Martens had me bij een vorige tocht gewezen op het feit dat je het beste een petje kunt dragen bij het wandelen en dat advies heb ik deze keer opgevolgd getuige de volgende selfie die ik nog gemaakt heb.
De tocht zelf ging uitstekend vandaag en ik kwam dan ook rond 13:10 binnen. Ik bleek als eerste van de 40 km wandelaars binnen te zijn en zag ook dat ik voor mezelf een nieuwe record-tijd voor zo’n lange afstand had gelopen.

Zondag 17 mei, 41,08 km, 5:50 uur, gemiddelde 8:32 / km (= 7,03 km/ uur).

Ik merkte wel dat het goed is dat ik langere tochten ga lopen als voorbereiding op de Kennedymars. De eerste 30 km. gaan nu ‘vanzelf’, maar vanaf 35 km. merkte ik de afstand toch wel in de benen (of zou dat door de snelheid komen?). Nog 5 weken tot de Kennedymars Rijsbergen…