Het wandelevenement in Achtmaal is een uitstekende georganiseerd tocht waarbij je kunt kiezen uit diverse afstanden met goede verzorging.

Elk jaar organiseert het Wandelcomité Achtmaal op de 3e zondag in mei een wandelevenement. Er kan dan gekozen worden uit de afstanden 7 km, 12 km, 18 km, 25 km en 40 km. De verschillende routes zijn helemaal uitgepijld en je krijgt als deelnemers een routebeschrijving mee.

Daar ik het wandelen wel erg leuk vind besloot ik om hier aan mee te doen. Ik wilde nu eens voor een wat langere afstand gaan daar dat lang geleden was dat ik die gelopen heb. Ik hoorde dat buurvrouw Jacqueline en haar vriendin Julia ook meeliepen. Zij liepen de 25 km. dus dat was een mooie afstand. Ik vroeg of ik met hun kon meelopen en dat was geen probleem. ‘s Morgens om 7.00 uur konden we starten. Dat is een mooie tijd, want dan ben je ook weer op tijd terug en heb je nog wat aan je vrije zondag.

Bij de verschillende controleposten onderweg werd er goed aan de inwendige mens gedacht. Hier kon men afhankelijk van de afstand, soep, koffie, frisdrank, een appel of snoep krijgen.

Opvallend was dat een groot gedeelte (schatting van 60%) van de tocht onverhard was, maar dat was juist erg leuk. We ging door allerlei bospaadjes en weilanden en er viel onderweg ontzettend veel te zien. Je kwam nu echt op plekken waar je anders niet zo snel op zou uitkomen.

Gelukkig was het de laatste dagen beter weer, want er zaten ook wel een paar stukjes tussen waar nog flinke plassen op het zandpad stonden. Langs de kantjes kon je deze dan nog droog ‘ontwijken’.

Uiteindelijk kwam de tocht uit op 25,94 km die we samen in 4:20 gelopen hebben. Dit gaf een mooi gemiddelde van precies 6 km/uur. Dit is iets lager dan mijn persoonlijk gemiddelde, maar voor de rest wel prima voor zo’n afstand.

Na de tocht heb ik heel toepasselijk een lekkere ‘Zundert’ trappist gedronken en die smaakte heerlijk na zo’n tocht.
Nu eens gaan zoeken welke tochten er nog meer in de omgeving zijn, want dit is stiekem toch wel erg leuk.