Dit jaar heb ik voor de 6e keer deelgenomen aan de 4Daagse van Nijmegen. Ik liep weer samen met Eric Uyt de Haag de 40 km in plaats van de gebruikelijke 50 km. Het plan was om dit jaar weer heel rustig te doen en meer te feesten en genieten tijdens de wandelingen.

Overnachtingsplek

We sliepen dit jaar via OLAT in de Ganzenheuvel. Je had hierbij de keuze om te slapen in een sporthal met ongeveer 50 mensen of een klein klaslokaaltje met ongeveer 8 mensen. We hebben voor het laatste gekozen wat iets duurder was, maar ook prettiger. Het ontbijt en diner hadden we in oud Weeshuis ongeveer 350 meter verder op en dit was prima.

Dag 1: Elst

De eerste dag was het heerlijk weer om te lopen en een biertje onderweg smaakte prima.
Tijdens de treinreis naar Nijmegen hadden we een conducteur die zei dat hij de eerste dag bier moest tappen. We hadden hem dan ook beloofd dat we langs zouden komen tijdens de wandeling. Zoals je ziet hebben we woord gehouden.Deze dag is ook Melissa nog komen kijken en ze vertelde dat de Nijmeegse 4Daagse feesten haar goed waren bevallen.


Dag 2: Wychen (Roze woensdag)

De tweede dag was het weer ideaal wandelweer. Deze dag wordt ook wel de Roze Woensdag genoemd en Eric had zich hier speciaal op aangepast.
Onderweg zagen we nog een wandelaar met zijn eigen drank bij zich.Aangekomen in Nijmegen was het erg druk en zag je duidelijk dat het Roze woensdag was.


Dag 3: Groesbeek

We hadden geluk dit jaar, want ook deze dag was het weer ideaal.
Bij de laatste heuvel stond traditioneel weer de omgebouwde gierwagen waar je verwarmd in kon dobberen en waar we gratis bier kregen aangeboden. Dat slaan we natuurlijk niet af.Eric klom zelfs nog even bovenop de wagen om een goed uitzicht te hebben.Hoogtepunt was de binnenkomst in Nijmegen bij de zogenaamde “witte” en “rode” buurt. Erg indrukwekkend dat iedereen en alles in het wit en rood was.
Dag 4: Cuyck

Vandaag was alweer de laatste dag en lieten de weergoden ons uiteindelijk toch nog op het laatste stukje van de Via Gladiola in de steek met een paar flinke regenbuien. Desondanks hebben we op ons gemakje de finish gehaald en konden we onze beloning ophalen.


Na een pilsje bij de Wedren te hebben gedronken zijn we naar Bouwerij de Hemel gelopen voor een proefplankje bier en wat eten.


Vierdaagse Feesten

We hadden besloten om zaterdagmorgen pas terug te gaan naar huis. Derhalve konden we nu eindelijk ook een stukje van de 4Daagse Feesten meemaken die de hele week duren in Nijmegen. Dit was een geweldige ervaring en een groot feest.

Samenvatting

Dit jaar was het wandelweer over het algemeen erg goed en hebben erg genoten van de ervaringen onderweg. We hebben op ons gemakje gewandeld en de nodige biertjes gedronken. Bij thuiskomst stonden de traditionele gladiolen weer klaar.
De 4Daagse Barometer gaf aan dat van de 43.363 aangemelde deelnemers uiteindelijk 39.019 de 4Daagse goed hebben uitgelopen.