Dit jaar zou er na 2 jaar Corona eindelijk weer een ‘normale’ Kennedymars in Rijsbergen zijn. Dit bleek toch net even iets anders te lopen vanwege de extreme weervoorspelling waarbij temperaturen van boven de 30 graden werden voorspeld.

Als gevolg van deze voorspelling werd de sitartijd vervroegd van 22:00 uur naar 20:00 uur. Verder werd bepaald dat indien men later dan 8.30 uur bij de doorkomst van de 60 km kwam, je niet meer verder mocht gaan. Dit vanwege het extreem warme weer.

Zoals gebruikelijk in Rijsbergen was de tocht weer uitstekend georganiseerd met goede bepijling (ook ‘s nachts met breeklichtjes) en zeer goede verzorging onderweg. Elke 6-7 km. was er een verzorgingspost met veel keuze aan drank en eten.

Het was een gevarieerde tocht met 4 lussen van 20 km. met verharde wegen, gras- en zandpaadjes, door bossen, langs weilanden, langs beken, etc. Vanwege het losse zand was het daardoor wel zwaarder dat een wandeltocht over verharde wegen.


Dit was mijn 9e Kennedymars en ik heb, ondanks het warme weer. mijn beste tijd ooit gelopen. Ik kwam om 7:40 al binnen na een tocht van 11:40 minuten en dus een gemiddelde van 6.9 km/uur.


Uiteindelijk bleek ik als tweede te zijn binnengekomen.Aangezien de Kennedymars in mijn woonplaats was ben ik snel even naar huis gegaan om in bad te gaan en ben hierna teruggekomen om anderen te zien binnenkomen.De Kennedymars was weer een goede voorbereiding op de 4Daagse van Nijmegen en Dodentocht Borchem die ik dit jaar nog wil lopen.