Aangezien ik me dit jaar ook weer heb opgegeven voor de Dodentocht is het wel zaak dat ik genoeg kilometers maak in de voorbereiding. Dit jaar doe ik ook mee aan de 4Daagse van Nijmegen en dat wordt over het algemeen wel als goede voorbereiding gezien. Meer kilometers (maar ook weer niet te veel) is altijd beter. Ik merk dat je hierdoor sneller en beter herstelt van lange wandelingen.

Aangezien de weerverwachting er goed uitzag en een goede bekende van mij ook deelnam, heb ik dit jaar toch maar besloten om aan de Kennedymars van Etten-Leur deel te namen. Ik had deze ooit eerder gelopen en me toen voorgenomen om deze niet meer te lopen aangezien de route-beschrijving en pijlen tijdens de tocht toen zo slecht waren.

Ik had dus de illusie dat dit nu wel beter moest zijn, maar dat bleek helaas niet het geval te zijn. Er zaten nog precies dezelfde problemen in als mijn eerdere deelname. De verzorging was weer wel goed geregeld met om de 10 km. een rust post met voldoende keuze aan eten en drinken.

Het eerste gedeelte van de tocht (40 km) was gelijk aan de Kennedymars die ik destijds had gelopen. Het tweede gedeelte van de tocht (40 km) was anders maar kwam weer gedeeltelijk overeen met de Baroniemars Etten-Leur die ik eerder (7 jaar geleden) gelopen had. Alleen toen waren de aanwijzingen bij de Baroniemars  een stuk beter. Deze Kennedymars zelf was eentonig en bevatte erg veel lange recht stukken waarbij je niet zeker wist of je wel goed liep aangezien er geen bevestigingspijlen of lintjes waren.

Uiteindelijk is het allemaal heel goed gegaan en heb ik samen met Eric Uyt de Haag een goede tocht gelopen waarbij we om 10:00 uur al binnen waren. Als je hier de rust pauzes afhaalt hebben we met een gemiddelde van 6.5 km/uur gelopen wat netjes is voor een Kennedymars.
Hieronder kun je de route zien die we gelopen hebben:

Ik heb me deze keer voorgenomen dat dit nu echt de laatste keer was dat ik de Kennedymars van Etten-Leur heb gelopen. Dan is het bij de Kennedymars in Rijsbergen toch allemaal wel veel beter geregeld.