Tegenwoordig hebben we een nieuwe hobby op zondag. We gaan dan gezamenlijk gamen op de HTPC in de woonkamer samen met de kinderen. We hebben hiervoor een hele leuke serie spellen gevonden: LEGO Games gemaakt door TTGames. Zo zijn er in deze series al de volgende spellen uitgekomen:

In de toekomst worden er zelfs nog meer LEGO spellen uitgebracht. Zo is er voor dit najaar LEGO Star Wars III The Clone Wars aangekondigd.

Het leuke van deze LEGO spellen is dat je ze met z’n tweeën kunt spelen. Je moet hierbij vaak samenwerken om iets voor elkaar te krijgen. Zo moet bijvoorbeeld 1 speler aan een touw hangen zodat ergens een luikje open gaat waar de andere speler dan iets moet pakken. Soms is het erg gemakkelijk, maar soms moet je ook goed kijken welke puzzels in een bepaald level verwerkt zitten.

Tijdens het spel verwisselen de personages. Hierbij heeft elke persoon zijn specifieke eigenschappen. Zo heeft Indiana Jones zijn zweep en heb je bijvoorbeeld in Indiana Jones een klein jongetje dat in kleine gaten kan kruipen. Ik kan je vertellen dat er enorm veel personages in de spellen zitten. Elk spel heeft er meer dan 50!

Elk spel heeft een zogenaamde Story Mode en Free Mode. Tijdens de Story Mode ga je spel af volgens een vaste volgorde. Zo zul je dan bij Indiana Jones merken dat je alle elementen van de originele films ziet terugkomen, maar dan met een knipoog. Het is fantastisch hoeveel humor er in de spellen zit.

De Story Mode is opgedeeld in levels. Elke keer als je een level uitspeelt wordt het spel automatisch opgeslagen en kun je de volgende keer vanaf daar weer verder spelen. Verder zit er tussen elk level heel leuke en grappige filmpjes in LEGO stijl.

De spellen zijn temeer geschikt voor de kinderen daar er geen overdadig geweld in zit. Het enigste wat er gebeurt is dat de LEGO poppetjes uit elkaar spatten. Verder heb je een onbeperkt aantal levens. Mocht je toch een keer een leven verliezen dan kost je dit alleen punten.

Op dit moment hebben we LEGO Batman al met z’n allen uitgespeeld en zijn we nu met LEGO Indiana Jones bezig. Voorlopig hebben we dus nog genoeg ‘materiaal’ om naar uit te kijken. Vooral LEGO Harry Potter lijkt ons erg leuk. Dit spel volgt de jaren 1 t/m 4 van de originele Harry Potter films.

Hieronder zie je nog een aantal screenshots van de diverse LEGO spellen.
De LEGO spellen zijn een echte aanrader om samen met de kinderen (of alleen als ouders ;-)) te spelen!