We hebben echt een juweeltje van een spel gevonden op XBoxLive: IloMilo. Voor slechts 800 Microsoft punten krijg je een geweldig puzzelspel terug waar iedereen van de familie helemaal weg van is.

Het principe van het spel is erg simpel, maar vereist naarmate de levels moeilijker worden steeds meer inzicht. Je moet de 2 poppetjes, Ilo en Milo bij elkaar brengen. Je moet hierbij door een kubus-labyrint lopen om elkaar zodoende te vinden. Met 1 knop kun je schakelen tussen Ilo en Milo. Dit is vaak nodig om bijvoorbeeld een kubus ‘door te geven’. Onderweg kun je speciale kubussen vinden die je kunt meenemen in je rugzakje en die je kunt gebruiken om stukken waar geen kubus ligt te overbruggen. Ook zijn er nog allerlei andere speciale kubussen en verrassingen in het spel.
Onderweg kun je allerlei bonussen vinden zoals een muziekplaat en een polaroidfoto waarmee je later een kunstwerk kunt unlocken. Ook kun je 3 kleine poppetjes vinden in elk level. Soms is het wel even zoeken naar deze bonussen, maar het is een extra uitdaging in iedere level.
Elk level is werkelijk oogstrelend mooi vormgegeven. Verder kun je heel gemakkelijk het camera standpunt in het spel veranderen zodat je altijd goed kunt zien waar je bent en waar alles ligt.
Onderstaande youtube maakt alles veel duidelijker voor iedereen.
In totaal heb je 50 levels met enorm veel puzzelplezier en waar je wel even zoet mee bent. Ondertussen is er ook al een Addon verschenen met 25 nieuwe levels. Zover zijn wij in ons gezin nog niet. Voorlopig is het bij ons thuis regelmatig op zondagmiddag ‘IloMilo’ tijd.