Traditioneel speel ik altijd in de Kerstvakantie games. Dit is mijn manier om even helemaal los te komen van het werk en me te ontspannen. Mijn favoriete genres hierbij zijn de Indiana Jones en de Prince of Persia franchise. De laatste jaren komen er geen nieuwe Indiana Jones spellen meer uit, maar wel voor Prince of Persia.

Een aantal jaren geleden ben ik begonnen met Sands of Time (wat nog steeds een juweeltje is), gevolgd door Warrior Within en Two Thrones. Vorig jaar heb ik tenslotte Prince of Persia gespeeld. Zie ook deze link voor meer informatie over de gehele reeks.

Bij The Forgotten Sands kreeg ik eindelijk weer het vertrouwde Sands of Time gevoel. Hierbij ligt de nadruk meer op puzzelen (hoe kom ik van A naar B), i.p.v. battles met vijanden. Ik heb dan ook enorm genoten van deze laatste versie. Maandag 20 december ben ik begonnen en op vrijdag 24 december heb ik het spel afgerond.
Er zitten een aantal leuke vondsten in dit spel. Zo kun je nu water bevriezen door op een knop te drukken. Dit kan echter maar voor een korte periode dus je moet soms snel zijn om deze feature te gebruiken. Ook leuk was de nieuwe kracht aan het einde van het spel waarbij je stukken van het spel ’tevoorschijn’ kunt toveren, maar met maar 1 stuk tegelijk. Ook hiervoor moest je goede timing hebben op bepaalde stukken.
De battles in het spel zijn niet al te moeilijk, vooral niet als je bijtijds je verdiende punten omzet in upgrades (meer levenskracht, krachtigere aanvallen, etc.).
Hierop is echter 1 grote uitzondering. De allerlaatste battle is echt bijzonder moeilijk en heeft me vele uren gekost. Uiteindelijk is dit toch gelukt en werd ik beloond met een mooie filmpje van het slot van het spel.
Het onderstaande filmje geeft je een goede idee van het spel en de concepten erachter:
Op naar het volgende spel wat ik samen met de kinderen ga spelen: LEGO Harry Potter Year 1-4.