Op zaterdag 21 en zondag 22 augustus zijn de Rijsbergse Vliegerdagen. Vorig jaar zijn deze voor de eerste keer georganiseerd en het is de bedoeling dat dit een jaarlijkse terugkerend evenement wordt in het 3e weekend van augustus. Dat het vorig jaar erg goed is georganiseerd en verlopen blijkt wel uit het aantal deelnemers dit jaar (meer dan 200!) en dat deze uit heel Europa komen (Nederland, België, Duitsland en Zwitserland).

Als je denkt dat vliegeren alleen maar een ‘wiebertje’ met een touwtje in de lucht oplaten is, dan heb je het goed mis. Het is een volwaardige sport met vele facetten. Tijdens deze dagen zie je o.a. veel zelf gemaakte vliegers in allerlei gedaantes (poppetjes, vissen, kikker, kreeft, etc.).
Erg spectactulair zijn ook de Revolution vliegers die je, na de nodige oefening, erg goed kunt manouvreren en waarmee allerlei shows worden gegeven (o.a. op de maat van muziek). Ook de diverse speciaal gemaakte vliegers zijn erg mooi.
Zaterdagavond is het zogenaamde nachtvliegeren waarbij de vliegers verlicht (LED) in de lucht hangen. Verder is het hele terrein voorzien van leuke verlichting en theelichtjes. Erg mooi!

Voor de kinderen is er ook genoeg te doen zoals: workshop om zelf een vlieger te bouwen, luchtkussen, zandbak, schminken en een kleurwedstrijd. Wat echter het meest op prijs wordt gesteld door de kinderen zijn de zogenaamde ‘snoep-droppings’. Aan een touwtje van een vlieger die hoog in de lucht staat wordt snoep omhoog gehezen en bij een bepaalde hoogte valt de snoep dan naar beneden. Als snoeken duiken de kinderen er dan op :-).

Het meest spectactulaire aan deze dag is wel dat alles gratis is: geen entree, geen parkeerkosten, workshops gratis (incl. materialen). etc. Kortom een ideaal dagje uit voor het gehele gezin. Volgend jaar zijn we zeker weer present.