Aangezien het dit jaar nog een redelijk puinhoop was op de vliegvelden i.v.m. personeelstekorten besloten we om dit jaar niet met het vliegtuig op vakantie te gaan. Het leek ons wel leuk om een paar dagen naar Berlijn te gaan met de auto. Berlijn is heel goed te doen met de auto en je bent er (met rust pauzes) binnen 8 uur (ongeveer 700 km).

Hotel Sachsenhof

We hadden Hotel Sachsenhof geboekt wat dicht bij het centrum van Berlijn ligt en erg betaalbaar was.
Het hotel ligt op 100 meter afstand van Metrostation Nollendorf Platz wat ideaal is. Verder vind je vlakbij een Edeka supermarkt. Om de hoek van het hotel is een straat vol met allerlei restaurantjes. Je zit dus op een perfecte lokatie met dit hotel.

Openbaar vervoer

Met het openbaar vervoer ben je binnen een mum van tijd in elk uithoek van Berlijn. Dit werkt erg goed en handig. We hadden vantevoren een Berlin Welcome Card online aangeschaft waarmee we onbeperkt voor 72 uur gebruiken konden maken van al het openbaar vervoer. Dit werkt ideaal en gemakkelijk. Zoek uit waar je naar toe wilt en vind dan een Metro station dat hier dichtbij ligt. Kijk dan verder op onderstaande kaart welke U- (ondergronds) of S- (bovengronds) baan je moet hebben en waar je eventueel moet overstappen.
Met de Berlin Welcome Card kun je tevens bij diverse attracties en musea korting krijgen (o.a. ongeveer 6 Euro voor de Fernsehturm).

Eerste verkenning Berlijn

Om te kijken hoe het openbaar vervoer werkt en meteen een goed overzicht van Berlijn te hebben besloten we om naar de Fernsehturm van Berlijn te gaan.
De toren is 368 meter hoog en je kunt met een lift naar het uitzichtplatform gaan dat op 203 meter hoog ligt. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Berlijn.Hierna zijn we richting de Brandenburg Tor gelopen (via de Unter den Linden laan) en je komt hier de meeste prachtige gebouwen tegen.We kwamen tenslotte aan bij de Brandenburg Tor waar de Reichstag weer vlakbij ligt.

Hierna besloten we terug richting ons hotel te gaan om wat te gaan eten. We kwamen uit bij Italiaans restaurant Boccacelli wat vlakbij ons hotel ligt.

De porties zijn hier enorm en het eten smaakt fantastisch. Aangezien de porties enorm zijn zagen we bij andere gasten dat het geen probleem was om overgebleven eten mee te krijgen. Het wordt dan netjes voor je ingepakt.