Traditioneel vindt op de eerste zaterdag in augustus in Rijsbergen altijd de Boerendag plaats. Het plattelandsleven van vroeger in de Brabantse dorpen en op de boerderij wordt op die dag levensecht in beeld gebracht.

Kinderen kunnen zich de hele dag vermaken. Er is een kleindieren knuffeltafel en een grote kinderboerderij met speeltuin. Verder staan er kermisattracties zoals een draai- en zweefmolen.

Ook zijn er interactieve theatervoorstellingen. De folkloregroep (zestig personen sterk) brengt samen met toneelvereniging Kluts een voordracht rond het centrale thema ‘Van melkkrukje tot melkmachine’

Op het Boerendagterrein is onder meer een voorbrengwedstrijd van kalfjes door kinderen. Ook zijn er shows en veekeuringen van schapen, shetlandpony’s en zijn er kleindierenexposities.

Nieuw dit jaar is een grote internationale Welshponykeuring en -show. Een braderie omzoomt het terrein.
Hobbyisten en traditionele ambachtslieden laten zien wat ze in hun mars hebben. Het publiek kan verder kijken naar straattheater, volksdansen en livemuziek. In de Karkooi is een permanente expositie van oude karren en wagens, gereedschappen en gebruiksvoorwerpen uit grootmoederstijd.
Op het grote terrein worden op twee demovelden diverse shows gegeven.
De historische optocht met zware trekpaarden en aangespannen karren trekt ’s middags twee keer over het terrein.
Hieronder zie je nog een aantal foto’s van deze dag: