Goede wandelschoenen en wandelsokken zijn essentieel als je vaker en langer gaat wandelen. Ik heb gekozen voor Lowa Renegade II GTX Lo schoenen.

Het wandelen bevalt me eigenlijk heel goed en ik heb ondertussen dan ook al een paar leuke wandelingen gemaakt.

Het lijkt ook te helpen voor mijn rug want sinds een paar dagen kan ik al de hele nacht doorslapen zonder wakker te worden van de pijn. De pijn is nog niet helemaal weg uit de rug maar er zit zeker vooruitgang in.

Tot en met vandaag liep ik mijn wandelingen gewoon met mijn instappers, maar dat is natuurlijk niet ideaal. Ik ben daarom op zoek gegaan naar een paar goede wandelschoenen. Dan kom je al snel bij Bever uit. Ze hebben hier een enorme keuze aan schoenen. Ik ben uiteindelijk uitgekomen bij de Lowa Renegade II GTX Lo schoen.

Daar ik toch wel graag de schoen eerst in het echt wilde zien en passen ben ik naar de winkel van Bever in Breda gegaan. Ik heb zelf maat 41 en zag dat de kleinste maat die ze van dit model hebben 7 is (wat overeen komt met maat 41). Dat zou dus precies moeten lukken voor mij. Helaas hadden ze deze maat niet op voorraad in de winkel. De kleinste maat van Lowa die ze hadden was 7.5. Deze paste al redelijk goed, maar zat niet helemaal stevig om mijn voet. Het was dus verstandiger om echt voor maat 7 te gaan. Nu heeft Bever een erg mooi systeem. Je kunt de schoen online bestellen en thuis laten bezorgen. Indien het niet goed is dan kun je de spullen gewoon terug brengen naar de winkel en krijg je je geld terug.

Ik heb nog dezelfde avond de schoenen online besteld en 2 dagen later werden de schoenen thuis afgeleverd. Maat 7 bleek perfect voor mij te zijn en ik wilde dan ook snel mijn eerste tochtje gaan maken. Hieronder zie je mijn eerste tochtje en ik moet zeggen dat de nieuwe wandelschoenen echt heerlijk liepen.

Zoals je ziet worden de tochtjes al wat groter en lijkt mijn gemiddelde snelheid redelijk constant. Overigens registreer ik mijn wandelingen met de App Walkmeter.
Dit is een erg mooie App die allerlei leuke statistieken bij houdt en je rit mooi trackt. Dat maakt het allemaal nog leuker!