In Zundert kon je vandaag diverse afstanden lopen waarbij de opbrengst naar het goede doel (Alpe d’HuZes – Team Vida) ging.

Vandaag waren er weer 2 wandelingen in de omgeving. In Etten-Leur was er de Van Goghwandeling (5-10-15-24-30-40 km) georganiseerd door De Losse Feeter. Deze vertrokken echter op zijn vroegst pas om 8:00 uur en ik vind het prettiger om vroeger te vertrekken.

In Zundert was er echter ook een wandelingtocht namelijk “Wandelen voor Alpe d’HuZes – Team Vida”.

Er kon gestart worden voor 4 verschillende afstanden (5-10-15-25 km) die allen vertrokken vanuit Café De Ossekop. Voor alle afstanden kon er gestart worden vanaf 7.00 uur wat een veel betere startstijd is. De opbrengst ging verder geheel naar Alpe d’HuZes – Team Vida!

Ik ging samen met buurvrouw Jacqueline op pad, daar haar wandelmaatje Julia nog wat ziek was. ‘s Morgens om 7:00 vertrokken we en we haalden al snel een aantal mensen in. Het bleek dat we bij de eerste ruststop zelfs al eerste liepen en die positie hebben we de gehele tocht niet meer afgegeven.

Ook deze tocht was, net als vorige week, voor grote gedeeltes door het bos en niet verhard. Helaas was het parkoers niet altijd duidelijk met pijlen aangegeven en we zijn dan ook 2 maal fout gelopen. Dat merk je pas als je op een gegeven moment geen pijlen meer ziet. Dit is toch een aandachtspuntje voor de organisatie. Verder hebben we na het tweede rustpunt op 13 km. geen enkel rustpunt meer tegengekomen. Dan is het laatste stuk wel lang hoor!

Alles bij elkaar hebben we ongeveer 29 km. gelopen in 4 uur en 50 minuten. Dat is toch weer een mooi gemiddelde van rond de 10 minuten / km.

Op het laatst begonnen we de kilometers wel te merken en zat er wat verval in de kilometer tijden. Jacqueline heeft verder gemerkt dat je nieuwe wandelschoenen beter geleidelijk kunt inlopen. Die schoenen hebben vandaag wel hun vuurdoop gehad ;-).

Je merkt verder dat met het vaker lopen, de eerste kilometers steeds gemakkelijker gaan. Het doel is dan ook om dit jaar nog met de 5 dorpenloop (40 km) tijdens de Kennedymars in Rijsbergen mee te lopen. Als we zo door gaan met ‘trainen’ moet dat zeker goed komen.