Vandaag vond alweer de 13e Vincent van Gogh Wandeltocht in Etten-Leur plaats waarbij je kunt kiezen uit diverse afstanden. Deze wordt georganiseerd door wandelvereniging De Losse Feeter uit Etten-Leur. De te kiezen afstanden waren 5, 10, 15, 24, 30 en 40 km. Ik ben zelf deze dag voor de 30 km gegaan.

De route voerde deze keer richting de Pannehoef, Zwarte schuur, De Lange Maten en naar de Paters in Zundert. De wandeling liep in het gebied tussen Etten-Leur en Zundert. Vincent van Gogh heeft dit traject vele malen gewandeld toen zijn ouders in Zundert woonden en getekend tijdens zijn verblijf in Etten-Leur.

De verwachting was dat het ‘s morgens droog zou blijven en ik ben dan ook op tijd vertrokken rond 7:30 uur. Het eerste stuk was verhard, maar zodra we in het bos waren heb ik bijna alleen onverhard gelopen. Zoals gebruikelijk valt er weer genoeg te zien onderweg.

Ik kwam nog onze oude keeper Ad Martens van de zaalvoetbal tegen. Ad wandelt nog altijd ontzettend veel. Hij heeft in het verleden ook monstertochten gedaan van 160 km en zelfs deelgenomen aan diverse wedstrijden in Frankrijk. Verder heeft hij een aantal Nederlandse records op zijn naam staan. Hier had ik een mooi wandelmaatje aan, want hij kan ook aardig tempo lopen. We waren dan ook voor 12:00 uur binnen.

Zondag 26 april: 29,79 km, 4:10:58, 7,1 km/uur

Volgende week ga ik denk ik eens een stukje van de route van de Kennedymars in Rijsbergen lopen om deze zo te verkennen.