Vandaag heb ik de 40 km wandeling, ook wel bekend als de Vijfdorpenloop gelopen. Deze gaat door de vijf kerkdorpen Zundert, Wernhout, Achtmaal, Klein-Zundert en Rijsbergen.

Op 13-14 juni was er weer de traditionele Kennedymars in Rijsbergen. Tijdens dit evenement kun je niet alleen de traditionele 80 km. lopen, maar is er ook een 25 en 40 km. wandeling. De 40 km wandeling heet de Vijfdorpenloop daar deze door de vijf kerkdorpen Zundert, Wernhout, Achtmaal, Klein-Zundert en Rijsbergen loopt.

Dit jaar was er i.v.m. het 50-jarige jubileum van de Kennedy mars in Rijsbergen ook nog een nostalgisch rondje van 10 km. Hier hebben Diana en Melissa aan meegedaan.

Ik heb zelf aan de Vijfdorpenloop deelgenomen. Deze startte al om 6:00 uur in de morgen en dat viel niet mee. De avond van tevoren was het nl. de WK wedstrijd van Nederland tegen Spanje en die hebben we samen met vrienden bij ons gekeken onder het genot van een BBQ.

Ik lag dus vrij laat ‘s nachts op bed en had dus maar weinig geslapen. Ik vertrok toch stipt om 6:00 uur vanaf de Harmoniezaal voor mijn tocht. Het weer was uitstekend en het lopen ging ook erg goed. Je merkt dat je al de nodige voorbereidings kilometers in je benen hebt, want het wandelen gaat steeds gemakkelijker.

Vooral in het begin had ik het tempo er goed inzitten (8:30 / km) en om 9:30 uur had ik de eerste 20 km. er al opzitten. Hierna nam het tempo iets af en heb ik net na 12:00 uur de tocht volbracht.

Totaal: 41,0 km, 6:02 uur, gemiddelde 8:49 / km (= 6.80 km / uur)

Erg leuk was ook dat buurvrouw Jacqueline heel lief een boeketje kwam brengen vanwege het uitlopen van de tocht!

Dit was de eerste keer dat ik 40 km heb gelopen en het is me veel meegevallen. De weersomstandigheden waren dan ook uitstekend. Verder was de organisatie perfect geregeld: een goede route-beschrijving, route duidelijk uitgepijld en uitstekende verzorging onderweg. Elke 6.5 km was er wel een verzorgingspost waar je van alles kon krijgen. Deze tocht is zeker een aanrader en een blijvertje.