Aangezien ik nu door het ‘Vierdaagse’ virus ben aangestoken heb ik ook dit jaar weer succesvol meegelopen met de Vierdaagse van Nijmegen. Gelukkig was dit jaar de weersverwachting erg goed en dat scheelt een stuk in zwaarte.
Op maandag heb ik mezelf aangemeld op de Wedren waarbij je een ID kaart (!) en je aanmeld-formulier nodig hebt. Je krijgt dan een polsbandje dat je de rest van de week om moet houden. De 50 km lopers krijgen een rood bandje, de 40 km lopers een geel en de 30 km lopers een lichtblauw bandje. De militairen tenslotte lopen met een groen bandje. Tevens kregen we hier nog een goodie-bag met een flinke inhoud.Hierna zijn we met de vele Zunderse vierdaagse lopers samengekomen op een terrasje om alvast wat biertjes te proeven. In heel Nijmegen is het de gehele week open podia met heel veel optredens van bandjes.Ik had in onze overnachtingsplek een kamertje samen met Jörgen met apart bed en wastafel. Tevens lag deze plek op 500 meter van de start van de Vierdaagse wat dus ideaal is.

‘s Avonds hebben een aantal straten verderop gezamenlijk gegeten met andere Vierdaagse lopers. Er werden wat lange tafels buitengezet en we kregen een 3-gangen diner. Heerlijk en goedkoop.


Dag 1: Dag van Elst

‘s Morgens stond de tafel met het ontbijt al gedekt klaar.
Bij de start is altijd weer een drukte van jewelste. Ik loop de 50 km en deze start elke dag om 04:00 uur. Het is echter zaak om al om 03:30 aan de start te staan wil je niet te laat vertrekken en in de grootste drukte lopen.

De route op dag 1 was weer (net als vorig jaar) omgedraaid wat ik een stuk fijner vind. Je hebt dan al meteen het lange stuk langs de dijk gehad. Nadeel is dat de onze vast RET rust post hier nog niet op is voorbereid en je in het begin als snel 2 posten hebt en de volgende veel meer kilometers wandelen vergen.

Ook dit jaar heb ik weer met Sjan Haest gelopen. Sjan is een gezellige en je hebt zo onderweg nog wat buurt.

52,68 km, Stoptijd: 0:40:49, Looptijd 8:14:00 (gemiddelde 6,40 km/uur)

Dag 2: Dag van Wijchen

Dag 2 is voor mij altijd de lastigste dag. Zoals Sjan het al zei heb je deze dag nog niks bereikt en ben je nog niet over de helft. Tevens merk je nu dat meer dagen achter elkaar toch wel een hele andere tak van sport is dan 1 dag een lange afstand lopen.

Aan het einde van de wandeling was ik behoorlijk vermoeid en heb dan ook lekker uitgerust op bed. Hierna douchen en wat rusten alvorens naar Bascafe te gaan om gezamenlijk nog wat te drinken.
Hierna wat gaan eten en vroeg weer naar bed. Het slapen wil echter niet echt lukken en een kamergenoot die snurkt helpt daar niet aan mee. Gemiddeld heb ik de gehele week elke dag ongeveer 4 uur geslapen, waarvan de 1e nacht maar 45 minuten!

48,89 km, Stoptijd: 0:52:37, Looptijd 7:52:57 (gemiddelde 6,20 km/uur)

Dag 3: Dag van Groesbeek

Deze dag wordt ook wel de 7-heuvelenloop genoemd daar je diverse heuvels moet bedwingen. Dit wordt onder de lopers ook wel de dag met de mooiste route genoemd. Zo loopt de 50 km bijvoorbeeld door een mooi natuurgebied.
Vlak voor binnenkomst loop je in Nijmegen door de ‘Witte Buurt’ waarbij iedereen en alles in het wit is. Erg mooi en leuk.Laat in de middag natuurlijk eerst weer gezellig met alle lopers uit de Gemeente Zundert naar Bascafe om gezamenlijk wat biertjes te drinken.‘s Avonds ben ik met Jörgen traditioneel weer naar Bierbrouwerij de Hemel gegaan waar de IPA heerlijk smaakt. Bonus was dat er dit jaar ook een lokaal bandje optrad wat erg relaxed was.Verder hebben we hier nog lekker gegeten voor een nette prijs.


50,37 km, Stoptijd 0:43:57, Looptijd 7:54:34 (gemiddelde 6,37 km/uur)

Dag 4: Dag van Cuijck

De laatste dag was de warmste dag van de week (vooral in de stad zelf). Het laatste stuk vanaf Mook is niet heel leuk want dit is 1 lang recht stuk van 10 km lang.
Ook dit jaar stond buurvrouw Jacqueline weer klaar om me in te halen met een bosje gladiolen wat natuurlijk super aardig is.Tevens zat Resy (die helaas dit jaar weer was uitgevallen) op de tribune vlakbij de Finish.50,53 km, Stoptijd 0:44:92, Looptijd 7:59:14 (gemiddelde 6,33 km/uur)

Huldiging

Vanwege bezuinigingen was er op zaterdag ook dit jaar geen huldiging van de Gemeente Zundert voor alle succesvolle deelnemers uit de gemeente aan de Vierdaagse. We wilden echter wel een leuke afsluiting en hebben toen zelf maar weer afgesproken voor wat te drinken in Zundert zelf bij Proeftijd.
Tevens hebben we de traditionele gezamenlijke foto gemaakt.


Voor de volledigheid vind je hieronder nog de statistieken van de Vierdaagse Nijmegen van dit jaar.
De Vierdaagse is mij dit jaar weer uitstekend bevallen en was voorbij in een flits. Dit is ook het eerste jaar dat ik geen regen heb gehad wat natuurlijk wel mee helpt. Tot nu toe was dit de minst zware editie voor mij. Dat wil echter niet zeggen dat het een makkie was.