Ook dit jaar heb ik weer succesvol meegelopen met de Vierdaagse van Nijmegen. Aangezien ik voorgaand jaar heb deelgenomen was ik verzekerd van een startplaats en hoefde ik dus niet in te loten. De weersverwachting was dat het dit jaar erg warm zou worden en dat is ook uitgekomen.
Op maandag heb ik mezelf aangemeld op de Wedren. Hier moesten mijn huis- en wandelgenoten Jörgen en Kees nog startkaarten wisselen. Ik loop de 50 km, maar zij lopen de 40 km en hierbij heb je een vroege en late start. Deze startkaarten kun je echter ruilen met andere 40 km. lopers. Als tegenprestatie vroegen ze hiervoor een gratis biertje ;-).Hierna zijn we met de vele Zunderse vierdaagse lopers samengekomen bij ons stamcafe Bas in Nijmegen om nog wat biertjes te drinken.Ik had in onze overnachtingsplek een eigen kamertjes met bed en wastafel. Tevens lag deze plek op 500 meter van de start van de Vierdaagse wat dus ideaal is.

‘s Avonds hebben een aantal straten verderop gezamenlijk gegeten met andere Vierdaagse lopers. Er werden wat lange tafels buitengezet en we kregen een 3-gangen diner. Heerlijk en goedkoop.


Dag 1: Dag van Elst

‘s Morgens stond de tafel met het ontbijt al gedekt klaar.
Bij de start is altijd weer een drukte van jewelste. Ik liep de 50 km en deze start elke dag om 04:00 uur. Het is echter zaak om al om 03:30 aan de start te staan wil je niet te laat vertrekken en in de grootste drukte lopen.Dit jaar liep de route op dag 1 weer (net als vorig jaar) omgedraaid wat ik een stuk fijner vind. Je hebt dan al meteen het lange stuk langs de dijk gehad.Nadeel is dat de onze vast RET rust post hier nog niet op is voorbereid en je in het begin als snel 2 posten hebt en de volgende veel meer kilometers wandelen vergen.

Onderweg was er elke dag een vaste stop bij Miranda (vriendin van loopmaatje Peter Vriends). Dit jaar heb ik weer met Sjan Haest en Peter Vriends gelopen wat me weer erg goed is bevallen.
Na wat rusten spraken we ‘s avonds bij Bascafe af om nog wat te drinken alvorens te gaan eten.

52,34 km, Stoptijd: 1:02:42, Looptijd 8:12:21 (gemiddelde 6,38 km/uur)

Dag 2: Dag van Wijchen

Dag 2 is voor mij altijd de lastigste dag. De temperatuur hielp hierbij ook niet mee. Natuurlijk hadden we weer de vaste stop bij Miranda.
Aan het einde van de wandeling was ik behoorlijk vermoeid en heb dan ook lekker uitgerust op bed. Hierna douchen en wat rusten alvorens naar Cafe Bas te gaan om gezamenlijk nog wat te drinken.Hierna wat gaan eten en vroeg weer naar bed. Het slapen wil echter niet echt lukken met vermoeide benen. Gemiddeld heb ik de gehele week elke dag ongeveer 4 uur geslapen.

49,02 km, Stoptijd: 1:01:16, Looptijd 7:42:12 (gemiddelde 6,36 km/uur)

Dag 3: Dag van Groesbeek

Deze dag wordt ook wel de 7-heuvelenloop genoemd daar je diverse heuvels moet bedwingen. Weer een warme dag, maar we hebben het gehaald.
‘s Avonds ben ik met Jörgen op zoek gegaan naar Bierbrouwerijk Oersoep die op een afgelegen Industrieterrein (ongeveer 3.5 km vanaf onze overnachtingsplek) ligt. Je komt hierbij voorbij Kronenburg park wat er erg gezellig uitziet.De site van brouwerij Oersoep is helaas erg vaag en we kwamen er pas bij Oersoep zelf achter dat de brouwerijk helaas gesloten was (terwijl deze normaal gesproken tot 0:00 open zou moeten zijn).We zijn hierna maar naar Bierbrouwerij de Hemel gegaan waar de IPA heerlijk smaakt.Verder hebben we hier nog lekker gegeten voor een nette prijs.Op de terugweg naar onze overnachtingsplek kwamen we nog voorbij diverse pop podia. Er is echt de gehele week 24 uur per dag wat te doen in Nijmegen tijdens de Vierdaagse.


51,22 km, Stoptijd 1:14:51, Looptijd 8:11:01 (gemiddelde 6,03 km/uur)

Dag 4: Dag van Cuijck

De laatste dag was de warmste dag van de week met temperaturen tot 30 graden (vooral in de stad zelf). In Cuijck was het weer een gekkenhuis en hier hadden we de gebruikelijk stops met bekenden uit de gemeente Zundert.


Het biertje op de Wedren na het volbrengen van de Vierdaagse smaakte uitstekend.In onze overnachtingsplek werd ik ook nog getrakteerd op diverse biertjes en ook die smaakten goed.


50,80 km, Stoptijd 1:27:17, Looptijd 8:03:07 (gemiddelde 6,31 km/uur)

Huldiging

Vanwege bezuinigingen was er op zaterdag dit jaar geen huldiging van de Gemeente Zundert voor alle succesvolle deelnemers uit de gemeente aan de Vierdaagse. We wilden echter wel een leuke afsluiting en hebben toen zelf maar een afgesproken voor wat te drinken en eten in Zundert zelf.
Tevens hebben we de traditionele foto op het bordes van het gemeentehuis gemaakt.


Voor de volledigheid vind je hieronder nog de statistieken van de Vierdaagse Nijmegen van dit jaar.
De Vierdaagse is mij dit jaar uitstekend bevallen en was voorbij in een flits. Ik denk ik volgend jaar weer ga meedoen.