Ik kreeg een email binnen van Wandelclub Walking Activities dat ze 10 jaar bestonden en dat ze op zondag 22 januari een Snerttocht hadden gepland. Vanwege het jubileum zou er voor iedereen een gratis kop snert zijn. Ik heb erg goede ervaringen met deze wandelvereniging en durf wel te zeggen dat zij het beste de routes uitpijlen van iedereen. Het is gewoon een genot om hier te lopen en je zult dan ook nooit verkeerd lopen. Eigenlijk heb je zelfs je routebeschrijving niet nodig.

Dit is meteen een goede manier om de wandeltraining van het nieuwe jaar te beginnen, want ik heb nu te lang stilgezeten. Ik voor mezelf dit jaar de volgende doelen gesteld m.b.t. wandelingen:

Dat alles betekent wel dat ik moet gaan trainen en flink wat kilometers in mijn benen moet gaan krijgen. Deze tocht was dus een mooi begin. Je kon kiezen uit 6.5, 12 en 20 km en ik heb voor de laatste afstand gekozen. Het vertrek was om 9.30 uur. Het had afgelopen nacht matig (7 graden) gevroren dus ’s morgens was het nog redelijk wit op vele plaatsen. Dat leverde de volgende mooie plaatjes op.


Onderweg was er dus ook nog een gratis kop snert en dat smaakte erg lekker met dit weer.

Uiteindelijk ging het lopen erg goed na zo lang stilgezeten te hebben en was de afstand iets minder dan 20 km.

Zondag 22 januari 2017: 19.14 km, 2:41:06 (gemiddelde 7.13 km / uur)


Nu is het zaak om weer regelmatig de wandelschoenen aan te trekken en kilometers te maken.