De Rode Kruis Bloesemtocht is het grootste 1-daagse wandelevenement in Nederland in een schitterende omgeving met veel ambiance.

Buurvrouw Jacqueline wilde al heel lang een keer de Rode Kruis Bloesemtocht in Geldermalsen lopen. Mij leek dit ook erg leuk en ik vroeg of ik met haar mocht meelopen. Dat was geen probleem en tesamen met haar vriendin Yvonne hebben we ons online ingeschreven voor de 25 km afstand van deze tocht die dit jaar al voor de 23e keer werd georganiseerd.

Aangezien we al om 7:00 uur mochten vertrekken met wandelen moesten we vroeg uit de veren en na Jacqueline en Yvonne tussen 5:30 en 6:00 opgehaald te hebben waren we zo in Geldermalsen. Je ziet al meteen dat dit een erg volwassen evenement is, want alles is super goed geregeld. Nadat ons ticket was ingescand konden we beginnen met wandelen. Er viel ontzettend veel te zien onderweg.
Verder mochten we bij deze tocht speciaal over prive terrein lopen zoals dijkjes.
Onderweg hebben we vele dieren gezien, zoals koeien, bokken, kamelen (!), ooievaars, ezels en kippen.
Ook kwamen we vele ouderwetse hooizolders tegen.
Er viel ontzettend veel te genieten tijdens de wandeling. Dit is echt een schitterend gebied en je ziet ook veel Bed & Breakfast gelegenheden.
Onderweg hebben we diverse ooievaarsnesten gezien inclusief echte ooievaars.
Er waren erg veel rustpunten onderweg met terrasjes waar je op je gemak kon gaan zitten.
Ook was er onderweg op diverse plaatsen live muziek van harmonies, bandjes en koortjes.
De rivier de Linde hebben we tijdens de tocht diverse malen overgestoken waarbij ook enkele bruggen waren die speciaal voor deze dag door militairen waren aangelegd.
Het was opvallend hoe netjes en onderhouden alle huizen onderweg waren. We hebben schitterende leuke huisjes gepasseerd.
Helaas was op veel plekken dit jaar de bloesem nog niet uitgeschoten. Daarvoor waren we denk ik nog net 2 weken te vroeg. Toen we dan ook eindelijk een boompje met bloesem zagen moest er natuurljk meteen een foto gemaakt worden.
We hebben diverse leuke dorpjes gepasseerd waarbij de een nog leuker was dan de andere.
In de dorpjes was meestal van alles te doen en vond je ook rustposten.
Je merkt wel dat dit een erg populaire tocht is. Dit jaar had de bloesemtocht een record aantal van 31.515 deelnemers. Hiermee is de Rode Kruis Bloesemtocht officieus het grootste eendaagse wandelevenement van Nederland. Het grote aantal deelnemers merkte je wel bij de rustposten waarbij verschillende afstanden elkaar kruisten.
Maar als je daar eenmaal weer voorbij was het goed te doen en kon je redelijk goed doorlopen.
Iets voor 13:00 uur kwamen we bij de finish aan waarbij er feestelijk muziek werd gespeeld.
Alles bij elkaar hebben we toch bijna 27½ km gelopen, maar deze waren voorbij voordat we er erg in hadden.

Zaterdag 18 april: 27,45 km, 4:51:02 uur, 5,7 km/uur

We vonden het alle drie een erg mooie tocht en willen zeker volgend jaar terugkomen voor de volgende editie van de Bloesemtocht.