Ik had al heel lang het idee om een keer naar Antwerpen te lopen. Daar we nu vakantie hebben leek het mij een leuk om dit te combineren. Diana met de kids met de auto naar Antwerpen om lekker te shoppen en ik te voet. Op deze manier kon ik dan met de auto weer mee terug.

‘s Morgens om 7 uur ging ik op pad met wat drinken en wat worstenbroodjes. De kortste route is erg eenvoudig. Ik hoefde alleen maar de oude Bredaseweg te volgen en dan kom je vanzelf in Antwerpen uit. Nadeel van deze route is wel dat het een lange rechte streep is, maar gelukkig valt er in de diverse dorpjes nog genoeg te zien.

Als eerste passeer ik Zundert.

Vanaf hier gaat het naar Wernhout.
Achtereenvolgens passeer je nu Wuustwezel, Gooreind en Maria-Ter-Heide.
Toen ik bij Brasschaat aankwam viel het mij op hoe groot dit dorp was en hoe gezellig.
Ik heb toen zittend op een muurtje lekker mijn worstenbroodjes met wat drinken op. Vanaf hier liep ik toen via Schoten en Merksem richting Antwerpen.
Ik zag in de verte al het sportpaleis van Antwerpen liggen, dus ik was op de goede weg 😆 .
Vanaf hier is het echter nog zeker 10 km. lopen voordat ik in het centrum was. Met alle verkeerslichten waarvoor ik moest wachten viel dit niet mee. Dit haalde mij totaal uit mijn ritme.

Via de functie ‘Find my iPhone’ kon ik precies zien waar Diana en de kinderen zich in Antwerpen bevonden, dus dat adres stelde ik toen in op mijn TomTom van de iPhone. Op deze manier kwam ik dan ook precies bij hun uit. Ze waren bijna klaar met winkelen, maar wilde nog 2 winkels bezoeken. Ik ben toen lekker op een bankje gaan zitten om wat uit te rusten en mensen te kijken.

Hierna kon ik eindelijk mijn wel verdiende biertje nuttigen op een terras.
Ik merkte toch wel vanaf 30 km. dat ik al een tijdje niet had gelopen en dat het zwaarder werd. Je moet dit toch wel een beetje bijhouden als je langere tochten wilt lopen. Wellicht dat het weer ook niet helemaal mee hielp (24 graden) en het feit dat ik uiteindelijk toch te weinig drinken bij had.

Donderdag 20 augustus, 41,41 km, looptijd 6:06:11, gemiddelde 8:51 / km (6,78 km /uur), stoptijd 38:43

Ik ben in elk geval blij dat ik dit een keer gedaan heb. Weer iets dat ik van mijn bucket list kan afstrepen.