De Kennedymars van Rijsbergen van vorige jaar ging niet door vanwege het Corona virus. Ook dit jaar dreigde het niet door te gaan en werd deze van juni naar september verschoven. Gelukkig kon het met de huidige maatregelen nu in september doorgaan en wel op vrijdag 10 september.

Dit jaar waren er 4 lussen van 20 km. rondom Rijsbergen. De organisatie had mij van tevoren gevraagd om de routes te proef lopen en de aanwijzingen van commentaar te voorzien. Dit deed ik graag want op deze manier kon ik ook de routes uit mijn hoofd leren en had dus minder kans om fout te lopen ;-).

De routes waren erg afwisselend en gingen over verharde wegen, gras- en zandpaadjes, door bossen, langs weilanden en langs beken. Aangezien een groot gedeelte van de tocht ook nog in het donker werd gelopen werd deze Kennedymars achteraf als zwaarder gezien dan voorgaande jaren. Het hielp verder niet mee dat we het eerste uur een regenbui over onze kop kregen.

De routes waren voorzien van pijlen, herhalingslinten en breeklampjes. Vooral de lampjes waren erg handig want zo kon je in het donker al van ver zien of je nog op de goede weg was. Centraal punt van de Kenneymars was de Koutershof waar we na elke lus weer samenkwamen.

Zoals gezegd waren er 4 lussen van 20 km. en bij elke lus waren er nog twee extra rust-posten met gratis drinken en eten. De verzorging was al vanouds weer perfect.


Lus 1:


Lus 2:


Lus 3:


Lus 4:


Ik had dit jaar bijna niet getraind en mijn langste afstand die ik tot nu toe had gelopen was 30 km. geweest. Dat is toch echt te weinig voor een Kennedymars en dat heb ik wel gemerkt. Ik heb een aantal taaie stukken onderweg gehad, maar de wil om uit te lopen was erg sterk. Ik had nl. de tocht voor mezelf opgedragen aan mijn vader die deze week van de trap was gevallen en slecht in het ziekenhuis lag. Hier haalde ik mijn motivatie uit om toch te door te lopen, alhoewel ik een paar keer wilde stoppen.

De motivatie bleek zo sterk te zijn dat ik uiteindelijk als eerste van de 131 lopers binnenkwam in een totale tijd (inclusief pauzes) van 11:55 en een gemiddelde van 6.9 km/uur.

Ik kan in ieder geval weer een item van mijn bucket-lijst afstrepen en dat is om eens in mijn leven een keer als eerste te eindigen bij de Kennedymars in Rijsbergen.