Vandaag werd de Kennedymars in Etten-Leur gelopen. Als onderdeel van de Kennedymars kun je ook aan de Baroniemars meelopen waarbij je kunt kiezen tussen 20, 30 of 40 km. Vandaag heb ik met buurvrouw Jacqueline de 30 km gelopen. We konden lekker vroeg om 07:00 uur starten wat altijd fijn is.

De route was voor een groot stuk bekend terrein daar deze over Rijsbergen ging. Eerst werd er richting de Pannenhoef gelopen van waaruit we via de Tiggeltse-, Hoef- en Tiggeltschebergstraat naar het Hellegat liepen. Van hieruit liepen we via de Vuchtschoot, Rithestaat en Sprundelsebaan terug naar Etten-Leur om tenslotte weer bij Cafe Hof van Holland bij de Finish te komen.

De route was erg netjes uitgepijld. Elke pijl bevatte de afgelegde afstand en een nummer zodat je precies kon zien waar je was. Verder stond er regelmatig de snelste en langzaamste tijd bij om het betreffende punt te passeren. Ook de verzorging was prima geregeld onderweg. Er waren genoeg rustposten waar van alles was te krijgen aan eten en drinken. In principe hoefde je eigenlijk zelf helemaal niks mee te nemen.

Helaas kreeg Jacqueline op de laatste 5 km last van haar rechterheup en ging het tempo omlaag. Gelukkig ging het na de finish na een kop koffie gedronken te hebben alweer een stuk beter met haar.

Zaterdag 9 mei, 30,2 km, 5:12 uur, gemiddelde 10:20 / km (= 5,80 km / uur)

Het was weer even wennen om rustiger te lopen, maar goed om een keer te doen. Ik merk wel dat dit voor mij vermoeiender is.