Vandaag huldigde de gemeente Zundert de wandelaars die de 4Daagse van Nijmegen dit jaar succesvol hadden uitgelopen. Dit alles vond plaats in het Cultureel Centrum in Zundert.

De middag werd op een erg leuke manier door de wethouder van Sportzaken Jan Aerts gedaan (die vroeger nog mijn leraar is geweest op de lagere school).
Eerst werden alle deelnemers die voor de eerste keer de 4Daagse hadden uitgelopen naar voren geroepen, gevolgd door de tweede maal, etc. Dat betekende dus dat ik als eerste naar voren mocht komen.
Natuurlijk werden mijn loopmaatjes van tijdens de 4Daagse ook gehuldigd.
Uiteindelijk werd nog een groepsfoto gemaakt die op de voorpagina van de lokale krant van Zundert kwam.
Hierna heb ik nog lekker kunnen napraten met iedereen en dit was een erg mooie afsluiting van een geweldige week.

Evaluatie

  • Om de 4Daagse te lopen moet je echt wel trainen. Ik schat dat je voor de 50 km het beste minimaal 500 km. gelopen moet hebben en liefst een paar flinke tochten achter elkaar. Dat zat bij mij wel goed zoals je in een eerder bericht hebt kunnen lezen.
  • Het lopen van tenminste 1 Kennedymars heeft mij enorm geholpen. Je weet dan wat het is om een lange afstand te lopen.
  • Ik denk dat 60% van het lopen van de 4Daagse mentaal is. Het wandelen gaat over het algemeen wel vanzelf.
  • Het lopen met een groepje is toch wel leuker en kan je helpen als het even taai is.
  • Ik heb het geluk dat ik bijna geen blaren loop (deze keer helemaal geen). Dat is toch wel een groot voordeel t.o.v. sommige deelnemers die ik onderweg gezien heb.
  • De rustpauzes zoals aangeboden door RET zijn ideaal en delen de tocht mooi op in stukjes. Je hebt dan genoeg pauzes en bovendien heb je een goede verzorging en hoef je zelf niet teveel mee te nemen. Dit is een echte aanrader voor iedereen.
  • Ik kreeg elke dag van mijn collega’s op het werk een ‘thumbs up’ selfie als ik binnen was en aanmoedigingen via de 4Walker App van diverse mensen. Dat werkt erg motiverend en werd erg gewaardeerd door mij.
  • Probeer ‘s morgens zeker op tijd bij de start te staan zodat je lekker op tijd kunt vertrekken. De eerste km. gaan altijd het gemakkelijkst en het is fijn om na 4 uur al een groot gedeelte gelopen te hebben.
  • Je kunt niet altijd je eigen tempo lopen, zeker niet later op de dag als je aansluit bij de 30 en 40 km. routes.
  • Het publiek is fantastisch tijdens de 4Daagse en je komt niks te kort onderweg.

Ik heb een superleuke week gehad en denk dat ik volgend jaar weer probeer deel te nemen aan de 4Daagse van Nijmegen. Er gaat veel tijd in de training zitten, maar dat is het allemaal waard.