Hoogstraten in België is een mooie plaats met een mooie kerk. Een leuk einddoel voor een wandeltochtje op de zondagmiddag.

Door omstandigheden (vakantie, slecht weer, bezoek China voor werk) was het al weer een tijdje geleden dat ik een flinke afstand had gewandeld. Ik wil dit wel het liefste bijhouden want je moet tenslotte wel de kilometers in de benen houden wil je langere tochten gaan maken.

Nadeel van wandelen rondom Rijsbergen is wel dat je vaak dezelfde stukken tegenkomt. Op den duur is dat soms wat minder leuk. Het leek me daarom wel een leuk idee om eens naar een vast punt te lopen en Diana te vragen mij daar op te halen. Ik besloot om deze keer eens naar de Grote Kerk in Hoogstraten (België) te lopen.

Het was vandaag schitterend weer om te lopen, niet te warm en niet te koud. Verder waaide het gelukkig niet zoveel. De route naar Hoogstraten is redelijk gemakkelijk, daar je weinig keuze hebt hoe te lopen. Hieronder zie je de route die ik heb gevolgd.

Totaal 17,3 km, 2:26 uur, gemiddelde 8:29 / km (= 7.07 km / uur)

Hoogstraten zelf is een erg leuk plaatsje met heel veel terrasjes, restaurantjes en frietkotten 😀 . Altijd leuk om op een zondagmiddag naartoe te gaan.
Nadat ik op mijn plek was aangekomen heb ik Diana opgebeld en die is me met de auto komen ophalen. Hierna smaakte thuis een Brand Dubbel Bock biertje uitermate lekker.
Hopelijk zijn de komende weekends ook goed qua weer, want dan kunnen we nog meer wandelen. Dat valt met de herfst natuurlijk niet goed te voorspellen.