Voor de 51e keer organiseert W.I.E.G.O. vandaag een bossentocht in de omgeving van Breda. Samen met de buurvrouw hebben we die gelopen.

Elke week is het weer speuren welke wandeltocht er in de omgeving wordt gehouden. Ik zag dat Wandel Sport Vereniging W.I.E.G.O. uit Breda een Bossentocht organiseerde. De startplaats was in Café-Restaurant “Heuvelzicht” in Breda (wijk Princenhage). Je kon kiezen uit de afstanden 20, 30 en 40 km.

Buurvrouw Jacqueline en haar vriendin wilde ook meelopen en we zijn dan ook samen met z’n drieën gestart voor de 30 km wandeling. Al snel zaten we in het Mastbos in een werkelijk schitterende omgeving.

Van hieruit liepen we verder en kwamen voorbij de De Klokkenberg. Samen met het schitterende weer gaf dit mooie plaatjes.
Zoals gezegd liep het grootste gedeelte van de route door het bos en dat is toch anders lopen dan verhard. Verder heb ik mijn tempo aangepast aan Jacqueline en Julia want het is immers samen uit, samen thuis.

Onderweg waren er diverse stop-plaatsen waar je wat kon drinken (geen eten). Zo kwamen we o.a. ook uit bij Schuttershof dat het clubgebouw herbergt van Handboogschutterij “Prins Hendrik”, de oudste vereniging van het Ginneken (1852).

Uiteindelijk bleek de tocht iets meer dan 32 km. te zijn

Afstand: 32.6 km, 5:35, gemiddeld 10:16/km (= 5.8 km/uur)

Al met al weer een leuke wandeling die we kunnen bijschrijven bij ons totaal.