Ook dit jaar ging de traditionele 4Daagse van Nijmegen niet door vanwege Corona. Aangezien ik in voorbereiding ben voor de Kennedymars van Rijsbergen (die als het goed is dit jaar wel doorgaat) en dit jaar bijna geen langere wandelingen heb gemaakt, besloot ik om aan de Alternatieve 4Daagse van Nijmegen deel te nemen. Het idee hierbij is dat je zelf een afstand kiest en dan elke dag vanaf thuis een zelf gekozen route loopt. De afstand wordt bijgehouden in een App op je Smartphone die je moet downloaden.

Aangezien ik dus nog niet echt langere afstanden had gelopen, heb ik gekozen voor 4 x 30 km in plaats van de traditionele 4 x 50 km die ik normaal loop. Het bestuur van de Kennedymars van Rijsbergen had me tevens gevraagd om de nieuwe routes van de ‘Kennedymars Rijsbergen 2021’ te proef lopen en van feedback te voorzien. Dit jaar wordt er bij de Kennedymars in Rijsbergen 4 lussen van elk 20 km gelopen. Ik kon dit dus mooi combineren. Elke dag liep ik een lus en vulde deze zelf aan met een tochtje van 10 km. Zo liep ik elke dag 30 km.

Dag 1

We gingen fris en fruitig op stap om lus 1 van de nieuwe Kennedymars van Rijsbergen 2021 te lopen.

Dag 2

Ik merkte dat ik nog niet echt gewend was aan langere afstanden en het ging allemaal niet vanzelf.

Dag 3

Ik ben op de helft en ga weer vol goede moed wandelen. Het weer is gelukkig deze week prima.

Dag 4

De laatste dag alweer, maar de laatste loodjes wegen ook het zwaarst. Een aantal dagen achter elkaar een afstand lopen is een heel andere discipline dan 1x een lange afstand lopen. Gelukkig merk ik dat mijn benen al sneller herstellen als de eerste dagen.


Ik werd thuis heel lief ontvangen met gladiolen door Diana.Uiteindelijk heb ik de volgende afstanden elke dag gelopen.


Conclusie

Ik merkte toch wel dat ik te weinig kilometers in de benen heb en het, ondanks de kortere afstanden, het niet meeviel. Desondanks ben ik erg blij dat ik dit gedaan heb. De training voor de Kennedymars Rijsbergen 2021 is nu echt begonnen.