Vandaag moet ik mij aanmelden voor de 4Daagse van Nijmegen. Je hebt hiervoor ruim de tijd en kunt zo al een beetje ervaring opdoen en de spanning opbouwen.

Na maanden van trainen gaat de 4Daagse nu eindelijk beginnen. Op de zondag en maandag voorafgaand aan de start van de 4Daagse van Nijmegen kan ik mezelf persoonlijk aanmelden bij het registratiebureau op de Wedren. Samen met Diana besloten we om hier een leuke dag van de te maken en we gaan dan ook maandag om 10:00 uur van Rijsbergen richting Nijmegen waar we rond 11:30 aankomen.

We zetten de auto voor de deur van mijn slaapplek die ik via via heb kunnen regelen. Deze plek ligt op ongeveer 600 meter van de Wedren wat echt ideaal is. Verder ligt er tegenover mijn slaapplek een cafetaria waar we eerst wat gaan eten. Hierna besluiten we om de aanmelding te regelen want dan hebben we dat in elk geval gehad. Na 5 minuten lopen komen we bij de Wedren aan waar het ondertussen al gezellig druk is.

Mijn aangewezen registratiebureau is snel gevonden en hier krijg ik, nadat ik mijn legitimatie heb laten zien, een oranje armband om mijn arm. Deze moet ik de gehele week omhouden en wordt met een barcode scanner elke dag gebruikt bij het starten en finishen. Iedere afstand heeft zijn eigen kleur armband en voor de 55 km is dit de kleur oranje.
Daar het dit jaar een jubileum-editie krijgen de deelnemers ook nog een voucher voor een leuk cadeau. Dit blijkt een mooie rugzak te zijn met allerlei spulletjes erin.
Na het aanmelden besluiten we langs de diverse kraampjes te lopen die rondom de Wedren staan. Hierna lopen we nog door de stad Nijmegen en je merkt meteen dat dit echt wel een enorm grote happening is waar het elke dag groot feest is. Rond 15:00 besluiten we terug te lopen richting mijn slaapplek. Hier zitten nl. ook diverse leuke terrasjes waar we een drankje drinken voor de goede afloop.
Tenslotte ga ik me eindelijk melden bij mijn slaapplek, waar ik een mooie ruime kamer voor mezelf heb. Verder krijg ik een huissleutel zodat ik altijd binnen kan. Na afscheid geneomen te hebben van Diana, kan het nu echt gaan beginnen morgen. Ik heb er zin in.