Dit jaar namen ruim 2500 deelnemers deel aan de 80 van de Langstraat 2018. Het is hiermee dan ook een van de grootste en bekendste Kennedymarsen van Nederland. Aangezien ik deze nog nooit had gelopen en ik er goede verhalen over hoorde besloot ik om dit jaar deze eens te proberen. Dat alles goed geregeld blijkt wel aan het aantal vrijwilligers (ik schat zelf tussen de 300-400) en dat je een automatisch tijdregistratie hebt met een chip in je startnummer. Dat is een stuk handiger dan overal stempels halen.

Ik was wel heel erg ruim op tijd (2 uur voor de start) om mijn startnummer op te halen. Diana besloot dan ook om nog even te blijven en we hebben toen eerst een bakje koffie gedronken.
Stipt om 20:00 uur vertrok de tocht, maar vanwege de drukte kon je in het begin niet echt je eigen tempo lopen.Na 1 uur was dat ‘probleem’ wel opgelost en kon ik mijn eigen tempo gaan lopen.Vooral de eerste 40 km. was het overal volop feest en kon je eigenlijk door het volgen van de vele vuurkorfen aan de kant van de weg de route haast blindelings vinden.Het tweede gedeelte was een stuk rustiger en je moest af en toe ook goed opletten. Helaas ben ik 1x verkeerd gelopen waardoor ik uiteindelijk 1 km extra heb volbracht.

Tijdens het lopen kwam ik er achter dat ik wellicht weleens dichtbij mijn ultieme doel om een Kennedymars binnen 12 uur te lopen kon komen. Samen met mijn loopmaatje hebben we elkaar flink opgejut om het laatste uur vol gas te gaan om te kijken of we dit konden halen.
Toen was het wachten of we het gehaald hadden. Je krijgt nl. aan het einde een certificaat met je doorkomst tijden en je eindtijd.Tot onze grote vreugde was dit gelukt! Ik was als 46e binnen van de ruim 2500 deelnemers.


Ik was na afloop redeljk kapot en heb wat uurtjes nodig gehad om weer een beetje normaal te kunnen bewegen. Maar dat is het allemaal waard geweest. Weer iets dat van mijn bucket-lijst af kan.