Omdat vorig jaar de Vierdaagse van Nijmegen mij zo goed bevallen is, deed ik dit jaar weer mee. Als je een voorgaand jaar succesvol voltooid hebt dan ben je gelukkig gegarandeerd van een startplaats en hoef je dus niet te loten.

Samen met Jörgen Jorissen ging ik op maandag met de trein naar Nijmegen waar we eerst op de Wedren ons armbandje met barcodes gingen ophalen. Deze heb je elke dag nodig om je start en finish te scannen. Tevens kwamen we hier een groep uit Zundert tegen waar we de gehele week mee hebben opgetrokken.
Hierna zijn we naar ons overnachtings-adres gelopen waar nog tot 14:00 uur moesten wachten totdat deze thuis was. Dit wisten we van tevoren, dus we hebben toen nog eerst lekker wat biertjes gedronken.


Dag 1: Dag van Elst

Ik liep de 50 km en deze start elke dag om 04:00 uur ‘s morgens. Het is echter zaak om al om 03:30 aan de start te staan wil je niet te laat vertrekken en in de drukte te zitten.
Dit jaar hadden ze de route omgedraaid wat ik beter vond uitpakken. Je hebt dan al meteen het lange stuk langs de dijk gehad. Ik merkte wel dat het in Elst nu minder druk was. Het was echter des te drukker en leuker in Bemmel nu. Het weer was vandaag lekker en ik was ruim op tijd (12:48) binnen.Na wat rusten spraken we ‘s avonds bij Bascafe af om nog wat te drinken en gezamenlijk te gaan eten.


52,66 km, Stoptijd: 53:19, Looptijd 7:56:21 (gemiddelde 6,63 km/uur)

Dag 2: Dag van Wijchen

Op de eerste dag was ik Sjan Haest uit Rijsbergen al tegengekomen. Zij loopt een lekker vlot tempo en we hebben de rest van de Vierdagse dan ook met elkaar gelopen. Dat is toch wel leuker als alleen.
Ook dit jaar hebben we weer gebruik gemaakt van de verzorging van RET. Je hebt dan 4 rust-pauzes op je route met uitstekende verzorging waar je van alles van eten en drinken kunt krijgen. Tevens kun je op deze manier de route mooi opdelen in aparte ‘etappes’. Het was deze dag erg warm (31-32 graden) en na afloop was ik dan ook behoorlijk moe.

48,76 km, Stoptijd: 1:04:45, Looptijd 7:37:34 (gemiddelde 6,39 km/uur)

Dag 3: Dag van Groesbeek

Deze dag wordt ook wel de 7-heuvelenloop genoemd. We vertrokken helaas in de stromende regen en na 1 uur waren mijn voeten helemaal nat tot het einde van de dag. Rond 10:30 stopte het eindelijk met echt regenen, maar werd het akelig benauwd weer. Het lopen ging goed vandaag en we waren weer lekker op tijd binnen. Jörgen was ook op tijd binnen en we besloten dan ook om lokale brouwerij De Hemel te bezoeken.
Deze heeft erg veel eigen smaken bier en deze vielen in goede aarde bij ons. Hier moeten we nog een keer terugkomen want we hebben ze nog niet allemaal op.

51,00 km, Stoptijd 1:07:24, Looptijd 8:11:01 (gemiddelde 6,23 km/uur)

Dag 4: Dag van Cuijck

De laatste dag hadden we gelukkig uitstekend weer en dat was te merken aan de kant. Vooral in Cuijck was het een gekkenhuis, maar wel heel erg leuk. Onderweg kwamen we vele bekenden uit de gemeente Zundert tegen.
De laatste 7 km. vind ik persoonlijk de minst leuke, maar de Via Gladioala hoort er gewoon bij. Na mijn 2e kruisje gehaald te hebben smaakte een paar biertjes uitstekend.Diana was samen met buurvrouw Jacqueline me komen ophalen en het had niet veel gescheeld of ze hadden mijn binnenkomst gemist daar zij vertraging hadden en ik weer lekker op tijd binnen was.


50,78 km, Stoptijd 1:45:11, Looptijd 8:02:39 (gemiddelde 6,31 km/uur)

Huldiging

Op zaterdag was er een huldiging van de Gemeente Zundert voor alle succesvolle deelnemers uit de gemeente aan de Vierdaagse. Dat is altijd een leuke afsluiting van de week.
Hierna zijn we nog gezamenlijk met ons groepje van deze week uit gaan eten en hebben nog een afzakkertje genomen bij Cafe Den Bels.Voor de volledigheid vind je hieronder nog de statistieken van de Vierdaagse Nijmegen van dit jaar.De Vierdaagse is mij dit jaar weer uitstekend bevallen en was voorbij in een flits wat een goed teken is. Misschien volgend jaar maar weer meedoen?