Vandaag kan ik eindelijk beginnen aan de 4Daagse waarvoor ik het hele jaar zo hard voor heb getraind. Het wordt een dag met ontzettend veel indrukken.

Dit jaar heeft de 4Daagse van Nijmegen een éénmalige jubileum afstand van 4 x 55 km waarvoor ik mezelf heb ingeschreven. De deelnemers van de 50 en 55 km mogen ‘s morgens om 4:00 uur al starten. Wil je echter een beetje vooraan staan, dan moet je om 3:30 uur al in de rij staan en dat besluit ik dan ook om te doen.

Klokslag 4:00 mogen we vertrekken en dan pas merk ik hoe ontzettend de 4Daagse leeft in Nijmegen. De kant staat helemaal vol met (dronken) studenten die iedereen enorm aanmoedigen en een erehaag vormen. Dit geeft echt een kick! De eerste dag wordt de dag van Elst genoemd en we vertrekken dan ook over de brug van de Waal in het donker.
Het is elke dag weer schitterend om de zon te zien opkomen.
In elk dorpje zie je enorm veel mensen die je constant aanmoedigen. Dit is een geweldige ervaring en motiveert enorm.
Ook lopen er veel militairen met de 4Daagse mee. Met hun aanstekelijke liedjes gaat het lopen nog vlotter en gemakkelijker.
Het was deze dag erg warm met temperaturen tot 30 graden, wat het lopen wel zwaarder maakte. Vooral het laatste stuk over de dijk was lang en warm.
Maar het eindpunt is in zicht als we de Waal weer oversteken langs dezelfde brug als we vanmorgen zijn vertrokken.
Ik kwam deze dag al om 12:20 uur binnen en het lopen was ontzettend goed gegaan. Ik ben echter bang dat als ik in dit tempo blijf lopen ik mezelf kapot loop en ik denk dat ik de volgende dagen toch wat rustiger moet gaan lopen en meer pauzes moet nemen.

Dag 1: 55.8 km, Looptijd 8:10:27 (gemiddelde 6.83 km/uur), Rusttijd: 0:12:31

Nu goed gaan rusten, eten en op tijd naar bed om morgenvroeg weer op tijd aan de start te staan.