Dag 4 van de 4Daagse van Nijmegen wordt de dag van Cuijck genoemd en is de afsluiting van een enerverende week. Het was weer erg gezellig vandaag.

In tegenstelling tot de voorgaande dagen belooft het vandaag een onstuimige dag te worden met veel regen, onweer en donder. Ik kom mijn loopmaatjes Sjan en Peter al voor de eerste RET rustpost tegen. Het begint dan echter met lichtjes te regenen wat overgaat in hevigere regenval voor in totaal 2.5 uur.

Een kopje koffie met een lekker Bifi worstje van Sjan smaakt dan extra heerlijk.
Ook een warm gevuld soepje bij een volgende RET rustpost gaat er met zulk weer wel in.
De doorkomst in Mill, die na lang aandringen nu ook in het parkoers van de 55 km zit, is er één om nooit te vergeten. Het publiek is hier zo enthousiast en vormt een ereboog om door te lopen. Je zou bijna nog een rondje door Mill willen lopen.

Hierna gaat het richting Cuijck waar het helemaal een enorm groot feest is met het publiek rijen dik en veel muziek.

Vanaf hier gaan we over een speciale, door het leger gemaakte, Pantonbrug over het water.
Na de Pantonbrug komen we weer diverse bekenden tegen die een bandje hebben meegenomen en waar we extra eten en drinken krijgen. Het is hier zo gezellig dat je bijna niet verder zou lopen ;-).

We moeten echter nog over de finish en de laatste 6 km is de Via Gladiola die ik eigenlijk minder leuk vond. Dit is namelijk 1 lange rechte weg met enorm veel publiek en waar je bijna niet kunt doorlopen als je later aansluit bij de 30 en 40 km. Het publiek is echter enorm enthousiast en dat is weer wel enorm leuk.

Ik wordt ingehaald door Diana, Denise, Melissa en buurvrouw Jacqueline op ongeveer 2 km voor de finish. Via iMessage had Diana doorgegeven waar ze precies stond daar het anders onzettend lastig is om elkaar te vinden, zo druk is het. Hier kreeg ik van hun diverse bossen gladiolen die toch wel erg zwaar waren om helemaal tot de finish mee te nemen.

Dag 4: 55.6 km, Looptijd 9:18:52 (gemiddelde 5.97 km/uur), Rusttijd 2:05:26

Uiteindelijk kan ik mijn eerste 4Daagse kruisje ophalen bij de Wedren waar de rij voor de 55 km gelukkig stukker korter is dan die van de 30 en 40 km.

Morgen is er nog een huldiging van alle mensen van de gemeente Zundert die hebben meegelopen aan de 4Daagse van Nijmegen. Dat is een mooie afsluiting en dan kan ik nog wat bijpraten met de diverse mensen die ik onderweg ben tegengekomen deze week.

Ik heb in elk geval een fantastische week gehad en heb enorm genoten. Dit is echt een ervaring voor het leven en een echte aanrader en alle moeite waard!