Dag 3 (Groesbeek) van de 4Daagse is bekend om de Zevenheuvelenweg aan het einde van de tocht waarbij de kuiten goed getest worden. Ook vandaag stijgen de temperaturen weer boven de 30 graden. Op de eerste rustpost kom ik Peter en Sjan weer tegen zodat we vandaag weer gezellig met z’n drieën kunnen lopen. Het is toch wel fijn om af en toe een praatje te kunnen maken en het klikt erg goed tussen ons samen.

Onderweg zien we schitterende natuur en hebben we een aantal erg leuke doorkomsten.

Het laatste gedeelte vanaf Groesbeek bevat de Zevenheuvelenweg en deze valt eigenlijk reuze mee. Het zijn maar kleine heuveltjes die niet veel pijn doen in de kuiten.
Het allerlaatste stuk moeten we door Nijmegen door de zogenaamde “Witte” buurt. Hierbij hebben ze de straten wit versierd en zijn alle mensen in het wit verkleed. Ontzettend leuk en gezellig. Sjan voert hier nog een tegendraads dansje met Peter uit.
Vanaf Groesbeek, toen we weer aansloten bij de 30 en 40 km, was het weer schuifelen vandaag wat niet fijn is. We hebben toen maar een groot gedeelte op het fietspad gelopen wat een stuk sneller ging.

Al met al ging het vandaag heel goed en gemakkelijk en kwam ik, mede door de meerdere pauzes en gezelschap onderweg, een stuk uitgeruster over de finish. Verder helpt het mee dat je langzaam aan de hitte begint te wennen.

Dag 3: 54.9 km, Looptijd 9:01:52 (gemiddelde 6,07 km/uur), Rusttijd 1:19:07

Bij de finish stonden diverse mensen uit Rijsbergen in het publiek. Na afloop heb ik met hen en Sjan nog een paar biertjes gedronken voordat ik terug ging naar mijn overnachtingsadres. Nu snel weer gaan rusten, eten en slapen. Vandaag was het echter nog warmer op de slaapkamer en heb ik in totaal maar 1.5 uur kunnen slapen. Een extra uitdaging zullen we maar zeggen.